Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

Aici se poate critica paradigma stiintifica actuala

<< < (15/15)

Overmind:
Dle Adrian, ce intelegeti exact prin 'unda a fotonului' ? Va referiti cumva la oscilatiile interne ale fotonului ?

gheorghe adrian:
Domnule Ovrmind!
Acum am gasit intrebarea pe care mi-ai pus-o pe forum. Vreau sa spun ca unda fotonului este chiar lungimea de unda a fotonului care se propaga, fie prin vid, fie printr-un mediu transparent, mai dens decat vidul. Lungimea de unda a fotonului este data de produsul dintre viteza de propagare si durata unei perioade de pulsatie a fotonului, lamda=Lufv=Vfv x Tf. In teoria mea oscilatia interna sau vibratia electromagnetica a fotonului este vazuta doar de observatorul in repaus si apare ca efect insotitor al translatiei structurii dinamice a fotonului. Structura dinamica a fotonului este similara structuri unui motor electric liniar. Este compusa dintr-un numar foarte mare de curenti electroeterici alternativi, antiparaleli si perpendiculari la directia de translatie. Acesti curenti transversali si alternativi sunt propulsati de catre forta electromagnetica a fotonului in vid  Femgfv (data de produsul BIl), care se gaseste ca este egala cu forta de inertie a fotonului in vid  Fifv (data de produsul ma). Forta electromagnetica apare ca efect hidrodinamic de tip Magnus in eter. De aceea putem spune ca fotonul gliseaza (aluneca) hidrodinamic prin eter cu viteza luminii in vid  Vlv=c.  Modul de calcul al tuturor parametrilor fizici ai fotonului, fie in transalatie, fie absorbit in atom, cu desenele explicxative insotitoare sunt postate pe -astronomy.ro- la -teorii alternative- in format pdf.   

gafalda:
Rog o clarificare (cugetare). Cand fotonul trece din vid in sticla (mediu cu alti parametrii), ce se modifica ? Lungimea de unda, energia, frecventa, masa de miscare, viteza, sau chiar toti acesti parametrii ? Cand iese stim ca iese exact cum era inainte de a intra. Cine pune la loc ceea ce a predat la intrare ?
Rog sa nu va grabiti cu raspunsul. In loc de foton luminos puteti analiza un foton de frecventa mult mai joasa, de exemplu in microunde, de 10 GHz.

Electron:
Incepe de aici : Refractia pe Wikipedia in romaneste.

e-

HarapAlb:

--- Citat din: gafalda din Iunie 04, 2011, 01:01:33 p.m. ---Rog o clarificare (cugetare). Cand fotonul trece din vid in sticla (mediu cu alti parametrii), ce se modifica ? Lungimea de unda, energia, frecventa, masa de miscare, viteza, sau chiar toti acesti parametrii ?

--- Terminare citat ---
Facand analiza riguros (teoria cuantica) si la nivel fundamental (fotoni si atomi) nu se modifica nimic. Datorita imprastierilor  pe atomii sticlei fotonul are nevoi de ceva mai mult timp ca sa strabata sticla. Nu e nimic neexplicabil, de neinteles sau paradoxal daca asta ai vrut sa insinuezi.

Folosind modele simplificate (sticla ca mediu continuu, fotonul ca unda...) apar limitari in intelegerea fenomenului si unele chestiuni nu au un singur raspuns. Un articol interesant despre problema propagarii undelor in medii dielectrice: Review of Modern Physics - Colloquium: Momentum of an electromagnetic wave in dielectric media

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă