Unul dintre participanţii la discuţiile din secţiunea Q&A a site-ului a pus întrebarea din titlu, care ni s-a părut interesantă. Cred că se poate discuta în mod util pe această temă, în sensul de a discerne între medicamente şi suplimentele alimentare si a vedea care sunt regulile care stabilesc ce sunt, sub aspect comercial, produsele farmaceutice.
Iată tot mesajul "Am vazut ca multe produse sunt prezentate in reclamele TV ca fiind suplimente alimentare si ca pot fi luate fara prescriptia medicului.
Nu mi-e clar care este diferenta dintre suplimentele alimentare si medicamente. Cum difera ele, pentru ca si suplimentele alimentare au substante active, combat boli. Poate nu toate, dar unele da. De ce nu sunt atunci numite medicamente?
Si ar mai fi o discutie de purtat pe tema asta, a medicamentelor: care-i avantajul doctorilor prin impunerea noilor reguli privind prescriptie pentru aproape orice? Sunt unele voci care spun ca in felul asta se pot asigura "finantatorii" doctorilor, oamenii de la firmele de medicamente, ca doctorii sponsorizati chiar prescriu medicamentele lor. Vreo idee?".