Dl Virgil
Este exact asa cum am spus mai inainte. Atanasu doar chibiteste. Dumnealui nu isi asuma o opinie personala, dar stie cum sa evite raspunsul direct la chestiune.
"cine a fost mai intai, oul sau gaina?"
Adica pentru dumneata nu este clar ca oul este o gaina potentiala.
Eu am dat raspunsul in comentariile anterioare, in care am afirmat ca acceleratiile sunt produse de campuri.
Pai si daca campurile, purtatoare (generatoare) ale acceleratiilor, pleaca din mase si din sarcini, nu inseamna ca masele si sarcinile genereaza acceleratii in jurul lor. Nu inteleg de ce crezi ca ar fi asa de greu, asa de complicat, de raspuns la aceasta intrebare simpla si elementara. Ba am inteles de ce. Fiindca daca faci integrarea acceleratiei, adica integrarea efectului fizic, produs de masa sau de sarcina, pe suprafata inchisa, asa cum cere legea lui Gauss, se gaseste ca masa si sarcina au aceeasi dimensiune fizica. Ceeace dumneata, ca si Atanasu, ca si -Electro-nul- s,a, nu poti sa admiti. Si daca nu admiti inseamna ca respingi o realitate fizica dovedita experimental.
stiti cumva sigur ca este vorba de o presiune? cum se obtine aceasta presiune?
Mi se pare ca este demonstrat simplu ca energia cinetica a sistemului in miscare (m.v
2)/2, ca orice energie, este data de produsul presiunii dinamice ro.v
2 cu volumul ocupat de substanta. Presiune care rezulta cand se inlocuieste masa m cu; m=V.ro. Zic ca aceasta presiune dinamica inpinge sistemele in miscare, in translatie, deplasare sau lunecare prin spatiul fizic. Aceasta presiune dinamica apare la interactiunea structurilor dinamice ale substantei cu spatiul fizic, materializat de materia inponderala. Fiindca densitatea apartine substantei, dar pulsatia se transmite in spatiu prin jntermediul materiei inponderale. Aceasta presiune inpinge si fotonii in lunecare prin vid. Pe site-ul -magnetic reconnection- se arata ca termenii din paranteza lui Poynting sunt presiuni. Iar B
2/mu
0 se spune clar ca este chiar presiune dinamica egala p
d=ro.c
2. Se mai arata acolo ca densitatea ro este tensorul energetic al radiatiei. Si nu mi-ai spus nicio parere asupra acelei coincidete de forma a formulei pentru masa protonului, gasita de dumneata cu formula gasita de dl inginer pentru sarcina electronului. Ar putea fi aceasta coincidenta inca un argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
princehansolo.
Eu cred ca acceleratia este marimea fizica, care in esenta ei masoara intensitatea transferarii miscarii de la un sistem la altul. Acceleratia apare numai pe durata transferarii miscarii de la un sistem la altul. Presiunea care apare in cursul interactiunii dintre sisteme ar fi data patratul acceleratiei p=a
2. Iar presiunea inmultita cu suprafata pe care actioneaza presiunea face forta. F=p.S=a
2.S=(L/T
2)
2.L
2=L
4/T
4=v
4Dar forta este data si de produsul potentialelor. Potentialul fiind dat de produsul acceleratiei cu lungimea. U=a.L=v
2. iar U.U=v
4