1. Prin cezariana bebelusul nu poate lua nici o infectie de la mama. Dezvolta, te rog. Daca mama are virus in sange, gen HIV, nu il ia bebelusul direct din sange (stiu ca acum sansa pt SIDA este doar 1% daca a luat medicamente). Sau virusii nu sunt considerati infectii?
Aici m-am referit in primul rand la infectiile pe care le poate lua in drumul sau din uter la exterior. Pt ca vaginul este colonizat cu anumite tipuri de bacterii. Operatiile in general se desfasoara in conditii de sterilitate, evitandu-se astfel contactul cu diferite microorganisme.
Infectiile sunt cosiderate afectiuni in care sunt prezente in organism bacterii, paraziti, si virusuri.
Iar daca mama are in sange virusuri (ex HIV, rubeola) atunci si copilul poate face boala. MEdicamentele probabil fac ca virusurile sa scada foarte mult, astfel incat sansele de infectare a fatului sa fie cat mai mici.
Plus ca sunt virusuri , de exemplu cel hepatic , carora "le place" sa stea numai intr-un anumit organ si din cand in cand mai scapa si in sange. Medicamentele asta fac, sa previna patrunderea lor in sange.
2. De ce daca ai nascut odata prin cezarianta trebuie sa nasti iar prin cezariana? Eu asa m-am nascut si apoi sora mea tot prin cezariana a trebuit, dar nu am stiut niciodata de ce, daca ai facut odata cezariana, trebuie sa faci mereu.
Operatia asta presupune sectionarea uterului, care este un organ musculos, deci si a muschilor ce intra in alcatuirea sa. In conditiile unei nasteri , contractiile sunt mult mai puternice (se secreta ocitocina), iar efortul pe care uterul il face pt a expulza fatul este mult marit (in comparatie de exemplu cu perioada din ciclul menstrual cand se ontracta pt a elimina mucoasa uterina). Iti dai seama ca exista pericolul ca uterul sa se rupa acolo unde el a fost cusut, iar asta ar duce la o catastrofa, copilul nu ar mai putea fi expulzat.
Plus ca mai este vorba cred si de musculatura abdominala , care in timpul nasterii, si ea este supusa unui mare efort. Iar cicatricea cezarianei este destul de mare, si ar putea avea loc acelasi mecanism. Deci e mai bine ca la a 2-a sarcina sa se recurga tot la cezariana.