Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Cosmologie

Discutii despre Big Bang si ce a fost inainte de Big Bang

(1/11) > >>

b12mihai:

--- Citat din: Adi din Aprilie 07, 2010, 05:03:29 p.m. ---Pai daca nu era nimic, nu exista nici vidul, nu? Caci vidul nu poate exista decat in spatiu (vidul este un spatiu gol), dar inainte de Big Bang nu exista spatiul, deci nu exista vidul. E mai clar acum?

--- Terminare citat ---

Da, corect. Nu era nimic inseamna ca chiar nu era nimic, nici macar vid. Foarte clar acum.

chimistul:
Salut!

--- Citat ---dar inainte de Big Bang nu exista spatiul, deci nu exista vidul. E mai clar acum?
--- Terminare citat ---

Pt mine e mai ceata cu logica asta. Ce ma face pe mine sa gandesc asa? Cine ma opreste sa duc trei drepte in spatiu in ce directie vreau eu inainte de BIG BANG si sa ii spun spatiu?Gol.

cris:
Fenomene ca nasterea spatiului si 'gaurile de vierme' raman pentru mine simple speculatii cat timp nu vor fi insotite de observatii directe care sa le certifice valabilitatea.Cand voi auzi ca o gaura neagra a disparut atunci voi incepe sa-mi bat capul cu astfel de idei.

florin_try:
"Inainte de big bang" acest spatiu si timp nu mai exista, asadar lipsa de spatiu va face imposibila alegerea unei directii si absenta curgerii timpului va face imposibila actiunea de miscare a mainii cu rigla.  

chimistul:

--- Citat ---Fenomene ca nasterea spatiului si 'gaurile de vierme' raman pentru mine simple speculatii cat timp nu vor fi insotite de observatii directe care sa le certifice valabilitatea.Cand voi auzi ca o gaura neagra a disparut atunci voi incepe sa-mi bat capul cu astfel de idei.
--- Terminare citat ---

de acord 100%

--- Citat ---"Inainte de big bang" acest spatiu si timp nu mai exista, asadar lipsa de spatiu va face imposibila alegerea unei directii si absenta curgerii timpului va face imposibila actiunea de miscare a mainii cu rigla.
--- Terminare citat ---

asta e speculatie pura. legat de timp sa iti dau un exemplu. daca ai un sistem cu o planeta care se misca in jurul soarelui in tot universul si nu ai mai avea un alt punct de referinta ai putea spune daca se misca sau sta pe loc (repaos una fata de alta)?

Oricat de mare e universul asta daca a plecat dintr-un punct inseamna ca e finit doar ca nu il putem noi cuprinde ( timpul de cand s-a format x viteza de deplasare= distanta)  vrei sa imi spui ca dincolo de cea mai departata particula  fata de centrul universului nu este nici macar vid?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă