Citation needed. Ești sigur că era de tensiune continuă? Ai un link, ceva?
Rețele de tensiune continuă de tensiuni mare se folosesc, pentru interconectarea rețelelor naționale de frecvențe diferite de exemplu. Dar de linia de care vorbești eu încă n-am auzit.
(Edit: din câte am văzut, soluția cea mai folosită acum, chiar și pentru tensiuni foarte mari, sunt niște redresoare și invertoare un pic mai speciale; principiile pe care se lucrează sunt aceleași însă obstacolele tehnice sunt foarte interesante. Din cauza tensiunilor mari, e nevoie de grupuri de zeci sau chiar sute de IGBT-uri, cărora trebuie să li se asigure cam aceeași gamă de funcționare, o declanșare cât mai bine sincronizată, circuite de protecție speciale -- o asemenea instalație are un cost, ce-i drept, destul de mic față de cantitatea de energie vehiculată prin ea într-un an, dar deloc neglijabil. Și metoda de redresare e interesantă -- se folosește un sistem în 12 pulsuri, în care de fapt semnalul de redresat este format din două sisteme trifazate, defazate între ele, astfel încât să se reducă pe cât posibil conținutul de armonici).