Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Energii alternative/criza energetica

Cea mai mare centrala solara din lume

(1/2) > >>

Adi:
In un an, isi recupereaza investia de 130 milioane de euro. Produce acum 24 MW, iar cand va fi finalizat 40 MW. Spre comparatie, un reactor de la Magurele produce 700 MW. Cu alte cuvinte, o mana de panouri solare produc 5% din o centrala nucleara cu o investitie rezonabila.

http://www.adevarul.ro/articole/cea-mai-mare-centrala-solara/357008

raul:
nemtii astia chiar fac ceva!!

Adi:
Raul, eu cred ca se fac mult mai multe, dar noi, eu, tu, romanii, lumea nu le stiu. De asta e nevoie de popularizare a stiintei, a tehnologiei, de discutie asupra problemelor umanitatii. Exista orasele in tarile nordice care traiesc doar din energia vantului ... Daca aflii si tu de astfel de stiri, hai sa le punem aici, sa le avem pe toate adunate ....

marius_vfp:
cica daca sar acoperi toata suprafatza desertului saj=hara cu cele mai bune panouri policristaline sar acoperi cam 80% din consumul mondial de curent  ;)

Adi:

--- Citat din: marius_vfp din Septembrie 13, 2010, 12:05:37 a.m. ---cica daca sar acoperi toata suprafatza desertului saj=hara cu cele mai bune panouri policristaline sar acoperi cam 80% din consumul mondial de curent  ;)

--- Terminare citat ---

Chiar mai putin din Sahara. Problema e ca nu exista suficiente metale grele pentru a produce panouri solare cat sa acopere Sahara. Si alta problema e ca nu exista atata petrol ca sa ai energia cu care sa faci panourile solare prima data.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă