Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Energii alternative/criza energetica

Criza energetica - ce solutii pentru Romania?

<< < (2/45) > >>

RaduH:
Nu neaparat da activez pe un alt forum pe tema asta si dau aia niste date si fac niste analize de te baga in sperieti .

Temari:
Putin probabil sa se mai ajunga pana in 2012...dar pe undeva poate daca va fi sfarsitul lumii...viata o poate lua de la inceput si sper sa nu mai existe creaturi care sa polueze si sa foloseasca in prostie orice lucru si sa nu ii pese de nimic. Poate in miliarde de ani se va naste o alta lume. Cine stie...o alta raza de speranta. Desi e putin probabil.
Criza energetica nu este numai in Romania, ci si in alte tari, aproape peste tot. Pacat ca multi nu isi dau seama, desi au auzit dar nu constientizeaza pericolul. Cand isi vor da seama, va fi prea tarziu...dar pana atunci multe exemplare se bucura de toata atentia, in timp ce alti oameni care muncesc pt ca noi sa traim mai bine si sa ne invete sa ocrotim ceea ce ne inconjoara, lanturi trofice, ecosisteme, biomi, biosfera...mor pe zi ce trece, Natura isi pierde din speranta si din frumusetile ce odata incantau vietatile...
Intrebarea este: Oare cat va mai dura nepasarea celor ce nu stiu ca totul are o limita?

Adi:

--- Citat din: Temari din Mai 23, 2008, 04:06:18 p.m. ---Putin probabil sa se mai ajunga pana in 2012...

--- Terminare citat ---

Nu am inteles fraza ... Crezi ca e putin probabil sa mai existe Universul in 2012? Sau crezi ca e putin probabil sa ce?

RaduH:
Sa speram ca apar solutii .
http://www.coolearthsolar.com/

Adi:
Industria viitorului, este industria energetica. Daca deschidem ochiii tinerilor, vor lucra in acest domeniu si vor castiga decent. Apoi, nu s-au gasit energii regenerabile noi din anii 70, e drept, in schimb tehnologiile sunt mult mai eficiente. La energii solare randamentul creste continuu, la fel si la energia vantului. In tarile nordice exista sate intregi alimentata cu energie eoliana. Apoi industria functioneaza deja pe curent electric. Toti robotii industrial sunt alimentati de la priza, nu ard carbune in interiorul robotului:). Cu cat vom avea mai multa energie electrica, cu atat mai putina nevoie va fi sa ardem petrol pentru a produce energie electrica.

Lumea asa cum o stim nu va mai fi in vreo 10 ani. Totusi, putem trece peste asta. Trebuie educati tinerii sa se gandeasca: in lumea asta fara energie, cum voi trai eu? Cum voi face eu bani? Cumi imi voi intretine familia?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă