Welcome, Guest. Please login or register.

Mesaje Recente

Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10]
91
Filozofie / Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Ultimul mesaj de atanasu Ianuarie 30, 2022, 05:23:36 p.m. »
Confirm ca exista visuri de premonitie si de aceea eu daca visez de exemplu ca trenul in care ar trebui sa ma urc mane poate deraia nu ma mai urc in el.(99% poate fi o alarma falsa dar ce fac cu acel 1%? Deci renunt sau macar schimb ora de plecare.
Cat depre revederea fulgeratoae a vietii lucrurile s-au petrcut pentru cunostinta mea astfel : prima data cand avea 9 ani cade de pe un damb si are o spaima grozava si a doua oara ofiter de geniu comanant de pluton in razboiul al doilea, la o deminare caporalul sau sare in aer langa el iar el este aruncat niste metri prin aer moment cand si-a revazut viata , Astea au explicatie fiziologica si  ai dat-o foarte bine, dar celelalte ?
92
Filozofie / Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Ultimul mesaj de Virgil Ianuarie 30, 2022, 12:36:06 p.m. »
Eu cred ca chiar ai trait acea dedublare si maine iti voi povesti niste stari in care iti vezi intreaga viata in fractiuni de secunda si  intmplate unui intelectual de varf  care mi le-a povestit. Desigur ca il cred.
Asa se spune ca in momentul mortii iti revezi intreaga viata. Orice eveniment din viata se inscrie in memorie zi de zi pe parcursul vietii si consta intr-un proces biochimic de memorizare prin efectuarea miilor de legaturi sinaptice care odata activate raman pe viata. Cu cat evenimentul a avut un rol mai important in viata omului, cu atat mai multe detalii se inregistreaza prin numarul sinapselor efectuate. Insa aceste legaturi sunt valabile atat timp cat sistemul nervos este viabil, adica in functiune. In momentul in care viata mai atarna de un fir de par, are loc un proces invers de desprindere a sinapselor, retrimitand semnalul spre organele de simt care le-au produs la momentul inregistrarii evenimentului, iar acest lucru se petrece cu mare viteza precum visele, care se produc in mod similar.  Un proces asemanator are loc in timpul somnului cand prin odihna se produc anumite reasezari de informatii la nivelul scoartei cerebrale retrimitand semnale in cea mai mare parte spre simtul vazului. De regula aceste semnale dau visele in alb-negru, dar sunt si momente speciale cand visele sunt color. Eu am avut parte si de astfel de vise de premonitie intr-o perioada a vietii traita probabil mai intens.
93
Filozofie / Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Ultimul mesaj de atanasu Ianuarie 29, 2022, 10:36:22 p.m. »
Eu cred ca chiar ai trait acea dedublare si maine iti voi povesti niste stari in care iti vezi intreaga viata in fractiuni de secunda si  intmplate unui intelectual de varf  care mi le-a povestit. Desigur ca il cred.
94
Filozofie / Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Ultimul mesaj de Virgil Ianuarie 29, 2022, 08:29:41 p.m. »
Daca tot am alunecat pe panta parapsihologiei am sa va povestesc de o alta intamplare de dedublare spontana pe care am trait-o.
Era pe timpul lui Ceausescu, prin anii '80 cand ne sculam la ora 5.30 si ne grabeam sa mergem la servici cu autobuzele acelea inghesuite care aveau agatate deasupra niste butelii lungi cat tot autobuzul pline cu gaze rezultate de la cocserie din Combinatul Siderurgic, care tineau loc de combustibil.  Cum trebuia sa ma scol dimineata, ma culcam cu grija sa aud ceasul cand suna. Si intr-o noapte nu-mi amintesc de ce, am sarit din pat, am aprins lumina, m-am uitat la ceas, si cand ma uit spre pat ma vad pe mine dormind adanc. Lumina parca nu era fireasca, si cand m-am vazut pe pat m-am intins ca un reflex pe locul unde trupul meu dormea, si mi-am continuat somnul. Aceasta este strania intamplare de dedublare pe care am trait-o intens, in care corpul meu energetic s-a trezit in timp ce trupul fizic a continuat sa doarma. Desigur toate acestea s-au petrecut in mintea mea, lumina aceia galbuie a becului nu era adevarata si clikul intrerupatorului era de fapt in memoria mea, atingand totusi intensitatea unui fapt real.
95
Filozofie / Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Ultimul mesaj de atanasu Ianuarie 28, 2022, 08:39:23 a.m. »
PS .Toate modificarile facute pe acest fir de mai sus sunt pentru corectii sau exprimare mai clara fara sa modific fondul dar cine nu a intele exat ce am spus poat reciti acum textul sper ca e aceasta data fara prea multe greseli :)
96
Filozofie / Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Ultimul mesaj de atanasu Ianuarie 27, 2022, 11:14:10 p.m. »
Intrun fel chiar ai raspuns.
Ce ai povestit  tu iar eu te cred si cred ca esti si cineva mai deosebit, pentruca   nu orice tzugulan(termen Pavel Corutz) are asemenea intamplari in viata (multi nici nu stiu ce este dragostea confundand-o doar cu sexul), ar demonstra ca viitorul exista in permanenta undeva unde nu avem nici trecut si nici prezent si nici viitor adica  totul este fara timp dar existand(fiind)  este simultan pentru noi fara ca acolo(unde?)sa existe notiunea de simultaneitate care presupune prezent trecut si viitor(adica acolo nu ar fi timp si asta seamana a Dumnezeu cand spune ca EL este -sunt, am fost si voi fi)  undeva.
Si in anume conditii avem si noi acces la el.
Ce am povestit eu nu este o predictie de viitor ci un scenariu care fiind format din episoade aparent fara legatura dar in timp relativ scurt (are si asta un sens) si care in final se vede ca ori sunt intamplatoare cum crede V. dar el nu spune ca doar in opinia sa sunt astfel ci imi cere sa dovedesc  ca sunt in forma irepetabila adica in care se repeta un experiment de fizica valid si valabil, ceea ce arata ca nu a inteles ce am spus eu care vorbesc de probabilitati iar el raspunde cu "certitudini" personale . Sa-i fie de bine .
Tu ai inteles povestea mea si cred ca vei fi de acord ca exista un singur fir care poate lega secventele si acela este faptul ca succesiunea evnimentelor sa curga astfel incat sa aflu de castigul dat de tatal meu dupa ce voi fi aflat ca o doamna care are o importanta decisiva in existenta mea  mi-a povestit ceva despre un mesaj de dincolo primit de la sotul ei decedat si asta ca sa pricep intentia de dincolo pentru a intelege si crede  ca am primit un mesaj de la tata(de nici-o culoare presimtit de inconstientul meu personal)  si ca deci ceva exista dincolo si poate interactiona cu noi in anumite conditii aici in lumea asta materiala si cred din povestea dnei respective, ca insa destul de greu.
Dar desigur ca daca este ceva dupa moarte asta are tot atata sens cat si existenta pe care o presupui tu pentru o entitate superioara si eu iti multumesc ca ai povestit acestea care astfel ma conving in plus ca ce am patit nu este intamplator asa cum imi spune si matematica probabilitatii cat si Sagan in acea propozitie dspre masina din suruburi iesita gata montata din malaxorul unde se invartesc toate componentele,  probabilitatea fiind pratic nula si totusi matematic nefiind perfect nula. 
Sper ca macar acum totul sa fie foate clar.
97
Filozofie / Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Ultimul mesaj de Virgil Ianuarie 27, 2022, 02:57:06 p.m. »

[/quote]
@atanasu Dumneavoastră credeți că există o legătură între cele șase(?) situații.Eu vreau o repetare a celor șase situații.Putem "crea"aceste "situații" iar și iar?
P.S. Nu e frumos să întreb, dar ... câți ani aveți de când v-ați născut?
Am sa va mai povestesc o intamplare pe scurt. Acum vreo 55 de ani, student fiind eram in tandrete cu o domnisoara de care eram indragostit lulea, si intr-o zi, curios din fire o intreb daca ar vrea sa facem o sedinta de spiritism ca sa aflam daca ne vom casatori. Cu acordul ei am facut acest lucru si ca sa ma conving de la inceput ca primesc raspunsuri sincere, cum aveam pe masa un ziar nedesfacut si necitit, am intrebat care sunt ultimele trei litere din titlul de pe prima pagina. Raspunsul a fost "scu", la care am deschis ziarul si intradevar scria Ceausescu, previzibil de altfel, dar eu nu l-am stiut. In sfarsit dupa alte cateva intrebari fara importanta acum, a venit si intrebarea esentiala daca ne vom casatori, iar raspunsul a fost categoric Nu.  Foarte suparat am mai intrebat; "dar eu cu cine ma voi casatori?". la care am primit un raspuns; Placinta. Crezand ca sunt luat in ras am incheiat suparat sedinta. Dupa niste situatii neprevazute precum decesul unei rude de-a ei, a urmat intradevar despartirea. Fara sa mai intru in amanunte de loc placute, am terminat stagiatura, am revenit acasa, si dupa vreo cinci ani de la acea zi, m-am casatorit cu o domnisoara cu numele de familie Placinta. Eu care si uitasem de predictia primita, dupa alti cati-va ani nu stiu cum mi-am adus aminte si surprins pana peste cap de intamplare am tot cautat explicatia, pe care intr-o oarecare masura am reusit s-o inteleg mult mai tarziu. O entitate superioara exista in noi toti, care imbraca diferite aspecte precum; o entitate numita spiritul de familie, spiritul de grup, de etnie sau rasa, de nationalitate, Duhul sfant pentru orice religie,  natura speciei, s.a.m.d. iar aceasta entitate mereu mai complexa, mai elaborata, se "imbraca" una pe alta, exista prin noi insine si in acelasi timp in afara noastra ca fiind imateriala, precum un tezaur de informatii, de rationamente sau decizii care framanta omenirea de la inceputurile ei si pana in zilele ce vor urma. Cred ca in mod indirect am raspuns si intrebarilor dvs.
98
Filozofie / Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Ultimul mesaj de atanasu Ianuarie 27, 2022, 08:43:15 a.m. »
Virgil si tu si Vlangjed sunteti adorabili si chiar ma induiosati. Sunteti siguri  ca ati ajuns la adevar in situatii in care doar termnul "eu cred sau eu presupun sau ipoteza mea despre... este ..."si-ar avea locul. dar oricum ramaneti cei mai inteligenti dupa parerea mea, adica asa cred eu adica in afara de Electron care ne-a parasit dar sper sa fie bine? care este insa un carater mizerabil si desigur ca si Eugen7 care este cu adevarat si inteligent si cultivat cu supramasura dar care pe buna dreptate nu si-a mai pierdut vremea cu increzutii bun in grad(termen peiorativ militar) de pe aici.
Cerinta lui  Valangjed este insa stupida si intrebarea nesimtita adica aici(doar aici) pe masura respectivei inteligente afirmate de mine si a unei varste cred eu ca la el inca destul de scazuta. Deci i-am raspuns si lui aici si acum, pentruca locul si timpul "regit actum".
99
Filozofie / Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Ultimul mesaj de valangjed Ianuarie 27, 2022, 01:24:15 a.m. »
@atanasu Dumneavoastră credeți că există o legătură între cele șase(?) situații.Eu vreau o repetare a celor șase situații.Putem "crea"aceste "situații" iar și iar?
P.S. Nu e frumos să întreb, dar ... câți ani aveți de când v-ați născut?
100
Filozofie / Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Ultimul mesaj de Virgil Ianuarie 26, 2022, 07:39:45 p.m. »
Sunt trei situatii distincte;
-prima situatie cand o persoana primeste mesaje de la o alta persoana decedata.
- a doua situatie cand o persoana aflata intr-un grup de cunoscuti solicita mesaje de la cineva decedat cunoscut de acest grup.
- Cand o persoana sau un grup solicita mesaje de dincolo fara a specifica de la cine, ca si cum ai vrea sa primesti mesaje de la un faraon de acum 3000 de ani.

Pentru prima situatie este cazul consacrat a lui Hasdeu care, tata fiind cunostea toate trairile si sentimentele fata de fiica sa,  si sentimentele fiicei fata de tata. Stiintific vorbind, dar cu respect pentru aceste experimente, trebuie sa spun ca orice raspuns primea de la fiica sa decedata, venea de fapt din strafundurile fiintei sale ca tata iubitor si credincios. Adica ceia ce am spus cu alte cuvinte in postarile anterioare.

In cazul al doilea trebuie sa spun ca atunci cand un grup de oameni isi propun un scop comun, se naste un spirit de echipa focalizat asupra temei propuse. Cu alte cuvinte mintile grupului sunt conectate intr-un scop comun, fiecare participand voit sau involuntar cu informatiile proprii. Subconstientul nostru, sau mai bine zis supraconstientele noastre astfel conectate (din proprie vointa) vor lucra asemanator cu internetul punand in valoare un cumul de informatii care pot fi aduse la cunostiinta subiectilor prin diferite mijloace precum visele premonitorii, comunicarile spiritiste, mediumii, sau pur si simplu inspiratiile spontane.

Trebuie sa amintesc aici ce le-a spus Iisus apostolilor sai;
Un exemplu excelent pentru aceată categorie de versete este Matei 18: 20 „Căci acolo unde sînt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sînt şi Eu în mijlocul lor.”
Acest adevar religios, privit in mod stiintific se traduce prin ce am spus eu mai sus, caci sufletul omului este imaterial fiind de natura informationala.

In cazul al treilea, intervine suta la suta imaginatia care creaza raspunsuri pe baza cunostiintelor citite in cartile de istorie.

Trebuie sa specific totusi ca astfel de practici parapsihologice au un caracter sacru, nu sunt pentru distractii , curiozitati sau obtinerea unor profituri anume.
Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10]