Welcome, Guest. Please login or register.

Mesaje Recente

Pagini: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
41
  Buna ziua din nou si ma bucur sa constat ca ati ramas pe "receptie" domnule Atanasu. Ma surprinde  sa constat ca nu va amintiti 'elucubratiile" mele pe tema supozitiei existentei unor "iesiri" din gaurile negre,a unui big bang ca si consecinta a distrugerii tesaturii ce teoretic ne-ar fi putut separa de un alt univers,a unor vortexuri care sa esapeze in universul nostru sau chiar  a gaurilor albe ( ca termen explicit chiar daca poate nu tocmai original) folosit in 15 martie 2015. :) Am spus elucubratii deoarece dupa cum stiti am recunoscut din capul locului masura in care doar acel sa-i zicem (din nou) "bun simt generic"  si apelul la o logica elementara lipsita in totalitate de vastele dumneavoastra cunostinte in domeniul matematicii si fizicii aplicate concret acestei teme-mi-au sugerat acele idei.Cel putin asta am remarcat la o rapida si foarte scurta trecere in revista incepind chiar cu enuntul subiectului acestor dezbateri (catre final unde este sugerat) si continuind  cel putin la acel moment  mai sus amintit.Evident ca aceasta (s-o consider) mica paranteza-nu are absolut nici o importanta in economia acestui subiect,insa ati intrebat si a trebuit sa raspund :) iar in context imi amintesc ca am propus acest subiect tocmai datorita inadvertentelor cel putin de logica ale teoriei oficiale,care evident intereseaza toata lumea chiar daca doar cei avizati sint si cei mai in masura sa sustina sau sa contrazica acele teorii.Am  revenit cu intentia de a mai anexa un link si mai recent vizionat,unul ce pare sa-l completeze pe cel anterior.      Cit despre "acel limbaj aparent fara metalimbaj"-e foarte posibil sa fiu intr-o eroare dar...parca-mi aminteste de curentele suprarealiste cu exemplificariile de gen "urmuz, punct contrapunct" ,e vreun punct comun sau "din nou" bat eu cimpii ?! :)
42

Fiindca se pare ca te referi la gaurile albe, fara sa renunt la ce te-am rugat mai inainte, adaug ce am mai gasit si eu referitor la aceste obiecte cosmice ipotetice:

1) https://ro.wikipedia.org/wiki/Gaur%C4%83_alb%C4%83

2) What is a white hole? de Robert Matthews la : https://www.sciencefocus.com/space/what-is-a-white-hole/

Tradus:
O gaura albă este un obiect cosmic bizar, care este intens luminos și din care materia țâșnește mai degrabă decât să dispară. Cu alte cuvinte, este exact opusul unei găuri negre. Dar, spre deosebire de găurile negre, nu există un consens cu privire la existența găurilor albe sau la modul în care s-ar forma.

Ele sunt prezise de teoria gravitației a lui Einstein și sunt menționate cel mai adesea în contextul „găurilor de vierme”, în care o gaură neagră acționează ca punct de intrare într-un tunel prin spațiu și timp, care se termină într-o gaură albă în altă parte a Universului. Dar acest lucru este profund controversat, deoarece teoria lui Einstein prezice existența unei așa-numite singularități în centrul găurilor negre - o stare de gravitație infinită care ar împiedica orice trece prin gaura albă de pe cealaltă parte.

Cu toate acestea, unii teoreticieni cred că o combinație dintre teoria lui Einstein și teoria cuantică indică un nou mod de a gândi despre găurile albe. În loc să fie „ieșirea” dintr-o gaură de vierme, ele pot fi o reluare în mișcare lentă a formării găurii negre originale.???

Procesul începe atunci când o veche stea masivă se prăbușește sub propria greutate și formează o gaură neagră (vezi diagrama de mai sus). Dar apoi, efectele cuantice care apar în jurul suprafeței găurii negre opresc colapsul în continuare la o singularitate și, în schimb, încep să transforme treptat gaura neagră într-o gaură albă care aruncă din nou materia stelară originală. Totuși, procesul este incredibil de lent, așa că este posibil să așteptăm foarte mult pentru a afla dacă găurile albe există cu adevărat.
Nota:este si o schita in articol

3) Si asta in romaneste care in dec. 2021 nu confirma existenta altfel decat teoretica sub forma uni ipoteze desigur foarte onsistente bazata pe relativitatea generala.
Este filmuletul :
Am Descoperit o 'Gaura Alba'?

 

PS Explica filmuletul dat de tine : cand a fost creat si ce sustine? Si ce legatura au sutinerile tale in 2015 cu acestea?
43
Matematică - probleme generale / Re: Numere prime
« Ultimul mesaj de atanasu Martie 20, 2022, 04:10:00 p.m. »
Si mai adaug ceva:
https://www.sciencefocus.com/science/whats-the-simplest-unsolved-maths-problem/

What’s the simplest unsolved maths problem?
by Robert Mattewhs
In romana:
... În primul rând, numerele prime devin progresiv rare: în timp ce 25% dintre numerele între 1 și 100 sunt prime, aceasta scade la doar 5% între 1 și un miliard. Dar, în timp ce se subțiază, încă pare să existe o ofertă nesfârșită de „numere prime gemene adica care difera doar cu 2 precum 3 și 5, 29 și 31, 41 și 43, care  Dar acești gemeni se epuizează vreodată? Cu peste 2.300 de ani în urmă, matematicianul grec Euclid a demonstrat că numerele prime în sine continuă pentru totdeauna. Deci, pare posibil ca și numerele prime gemene să facă acest lucru. Totuși, aceasta nu este o dovadă - și acest lucru rămâne evaziv. În prezent, tot ceea ce matematicienii au reușit să demonstreze este că există o ofertă infinită de numere prime care diferă cu cel mult 246.
44
Matematică - probleme generale / Re: Numere prime
« Ultimul mesaj de atanasu Martie 20, 2022, 03:30:39 p.m. »
Postez aici ca sa nu uit.
Asadar :
https://www.sciencefocus.com/science/why-cant-we-predict-prime-numbers/
Articol de Robert Matthews: Why can’t we predict prime numbers?

Textul tradus in romana:
"Numerele, care pot fi împărțite doar la ele însele și la 1, sunt elementele de bază ale tuturor numerelor întregi, dar nu a fost găsită vreodată o formulă cuprinzătoare pentru ele. Cel mai faimos este N*N + N + 41, care generează numere prime pentru fiecare valoare a lui N de la 0 la 39 – ceea ce nu este foarte impresionant, având în vedere că există un număr infinit de numere prime.

Un astfel de eșec a condus la presupunerea că numerele prime trebuie să fie distribuite aleatoriu. Dar în 2016, o echipă de matematicieni de la Universitatea Stanford a descoperit că numerele prime care se termină în 1 erau mai puțin probabil să fie urmate de un alt terminat în 1 decât s-ar fi așteptat dintr-o secvență aleatorie - sugerând un fel de tipar ascuns."

Ei bine, oare cine gaeste acel tipar ascuns rezolva si inferenta Goldbach sau invers?
45
Bine ai revenit Mircea si parca ma asteptai sa intru in vacanta sabatica despre care am sris ieri pe alt fir, vacanta nu tocmai vacanta,   intrucat  voi lucra si la altele, desi poate ca si din acest fir enorm va iesi un opus oricat de mic si poate reluarea discutiei pe care vad ca o doresti sa ma impulsioneze?
 
Inteleg ca mult timp ai fost doar un urmaritor al forumului si nu si un intervenint. Oricum este ceva bun chiar si sa urmaresti asa ceva cand sunt atatea moduri stupide de a-ti petrece timpl de viata pe care-l ai de consumat.

Ma voi referi la ce spui tu dar la final pentruca provocat de tine am redeschis acest fisier  de la inceputul sau si am vazut si cate ceva interesant neobservat pe atunci.
Spuneam mai ieri ca Valangjed este creditat de mine destul de mult si repet asta dar in postarea prin care -ti raspunde(raspunde oarecum) si este chiar prima dupa tine( Răspuns #1 : Martie 01, 2015, 10:37:35 p.m) si el scrie doua randuri si apoi nu mai revine cred ca mult timp.(nota ntervine Elctron in mod foarte decent -suntem in 2015 ) )

Citez  :
"Orice numar intre 1 si infinit, nu are sens."Daca spatiul "nostru" are 3 dimensiuni spatiale si una temporala este pentru ca asa "percepem" noi dar nimic nu ne impiedica sa "gandim" ca exista mai multe dimensiuni. De ce 3?De ce 4?De ce 11?De ce nu 1345?De ce nu?"
si Valangjed raspunde: Raspunsul meu ar fi:"Pentru ca oamenii sunt limitati in cele 3 dimensiuni spatiale si una temporala(pe care nu o pot "manipula") si nu incearca sa "gandeasca" mai mult."

Sa explic ce cred eu: Nu am citit cartea lui Asimov  la care se refera V. dar este sigur ca inafara de Unu pe care-l pipaim si Infinit pe care doar il inferam adaugand mereu unu la ce este deja adunat, nu exista decat UNU adica Univesul este UNU. Restul sunt relative adica elemente legate de scara si Teoria scarii ramane inca de scris  pentruca eu desi o anticipez  nu sunt in stare  sa o gasesc, asa cred,  si nu mai am nici timp, tot asa cred).
Asadar spun ca a sustine ca putem gandi mai mult fiind limitati natural si gnoseologic, este ceva fara sens, cuvintele  existand dar sensul lor nefiind corelabil si astfel devin necuvinte pentruca  a gandi nu inseamna decat sa utilizezi notiuni explicabile si cu sens sau care pot capata un sens nou din structura propozitiei (vezi creerea de limba la marii poeti-Eminescu) si intuibile, restul sunt precum ai zice: zozir zobar zober etc, putand sa-ti inchipui orice dar nimic de exprimat, nefiind nimic in plus in interiorul ratiunii tale cu doar trei  plus una dimensiuni in locul acestor asocieiri de litere, caci nici cuvinte nu le pot spune daca nu cred ca sunt elemente ale nnui limbaj rational si pentru asta trimit la lucrarea mea despre Lincos, limbajul aparent fara metalimbaj.

Dar la postarea « Răspuns #24 : Martie 23, 2015, 03:42:11 p.m. » indic un link care deschis este: https://phys.org/news/2010-04-universe-home-larger-wormhole.html (2010) si unde se ridica o problema  de pe vremea cand  eu nici nu stiam despre ideea de "gaura alba" .

M-am uitat pe prima ta postare dar nu apare notiunea de gaura alba(White hole) cum nu apare nici pe intreg acest fisier din 2015 si pana azi, semn ca nici competitorii de aici nu prea stiau despre sau cu ce se  mananca, adica nici Harap Alb si nici Electron decent pe acest fir unde a aparut doar de cateva ori nu vorbete depre si nici un domn Marius si altul proffiz.

Dar tu o introduci aum adica ieri , nu explcit ci doar prin filmuletul recomandat, asa ca te rog arata unde in cuprinsul acestui fisier te-ai referit la asa ceva sau in fine unde si ce ai scris astfel incat sa poata fi  considerat cum spui tu apropiat de ce spune filmuletul dat de tine, pe care poate il rezumi si care nu am vazut de cand este dar de fapt cred ca este ridicat p youtube abia de ieri si u in od foate ciudat ai fost imediat pe faza de parca il asteptai si oricum vad ca nu esti singurul.
46
           Salutari tuturor indeosebi dumneavoastra domnule Atanasu ptr. munca deosebit de laborioasa pe aceasta tema.Chiar daca n-am mai participat activ in ultima vreme nu m-am putut opri din a nu lectura din cind in cind teoriile dumneavoastra .Am decis sa va abordez din nou doar cit sa anexez un link care pare sa-mi sustina teoria mea initiala,despre care recunosc ca nu a avut la origine "bogatia de expresii fizice si matematice"cu care v-ati argumentat atit de laborios si metodic toate sustinerile.
https://youtu.be/wfXGPBwkDh8?t=256
           Intre timp se pare ca s-au  cam disipat cei interesati de acest subiect,convingerea mea e ca va ramine intotdeauna un subiect de interes ,iar la momentul in care se vor mai face si alte noi descoperiri pe aceasta tema, manifestarea de prezenta a acestora nu va intirzia sa apara.
47
Discuţii pe diverse teme / Re: A Treia Cale
« Ultimul mesaj de atanasu Martie 19, 2022, 08:14:35 p.m. »
Voi lua o pauza aademica, un fel de vacanta sabatica pana in decembrie cand voi publica(asa sper)  inca o lucrare intr-o conferinta a colectivului de cercetatori din care fac parte si anunt cu aceasta ocazie si ca pe 25 martie la Academia Romana va avea loc o sedinta dedicata unei Laudatio pentru matematicianul-fizician -logician Nicolescu Basarab din Franta.
 Ma bucur .mult pentru ca merita , era un olimpic ploiestean remarcabil si se concura de la egal la egal cu un cunoscut si coleg de liceu,  raposatul  Gheorghe Cezar(IFA).
 
Pentru vizitatorii care sunt interesati de cele scrise de mine anunt ca aici pe acet fir pe care-l conider cel mai important pentruca aici am publicat i discutat amplu o problema vitala pentru omenire, respectiv poblema socioeconomica dar si politica a Caii a treia-calea lui Thomas Paine,  am anuntat mai demult care sunt pe acest forum subiectele de interes pentru mine adica pe care l-am dezvoltat eu (desigur participand la multe alte discutii lucru ce se vede din numarul mare de postari realizate in acesti ani de colaboare cu acest forum) .

Aceste lucrari sunt indicate aici, postarea cu datele: Re: A Treia Cale « Răspuns #119 : Februarie 08, 2021, 03:00:46 p.m. »

La respectivele fire se pot constata multe discutii, multe postari personale care m-au ajutat pe mine sa-mi finalizez opusurile inainte de publicare si penru asta multumesc tuturor intervenientilor chiar daca unele postari au fost "contondent" fie din partea mea, fie din partea ambilor preopinnti.
Dintre ele cateva au fost deja finalizate din 2019 si pana in prezent, prima publicata intr-o revista academica si celelalte doua doar comunicate in cadrul unor conferinte in colectivul  interdisciplinar din care fac parte, dupa cum urmeaza :

1) O contribuție la teoria silogismului [A contribution to the theory of syllogism / 2019

2) Prezentata in decembrie 2021  cu titlul:  POSTULATELE FUNDAMENTALE ALE CAII A TREIA DE DEZVOLTARE A UMANITATII  (CALEA LUI THOMAS  PAINE)
In memoria lui Thomas Paine cel care cred ca s-a apropiat cel mai mult de aceasta cale regala pentru viitorul omenirii

3) Pezentata in  martie 2022  cu titlul: LINGUA COSMICA - UN LIMBAJ FARA METALIMBAJ?
si cu
Pezentata la GCI in  martie 2022  cu titlul: LINGUA COSMICA - UN LIMBAJ FARA METALIMBAJ?
si cu Motto: Daca exista ETI(extraterserial inteligences)  atunci comunicarea cu acestea fie de la noi catre ei fie invers presupune un limbaj care  este ceea ce se numeste limbajul fara metalimbaj si care este unic.
 
Pana la viitoara comunicare-conferinta cred ca voi incerca sa mai precizez ideile din cercetaril mele inca nefinlizate precum cele de mai sus, inclusiv si pe cea pe care o voi sustine cu voia Domnului  in acest sfarsit de an.
48
Discuţii pe diverse teme / Re: A Treia Cale
« Ultimul mesaj de atanasu Martie 17, 2022, 08:51:41 a.m. »
Dragi colegi cu referire la lucrara prezentata de mine opiniei publice academice si postata si aici nde s-a dezvoltat in niste ani neintlasa de dvs atrag atentia ca nefiind Mafalda am antiipt si nt prea rapid conirmat  ca viitorul va fi tragic daca nu se accepta calea recomndata si se merge doar cu paleative de tipul UBI care este o solutie excelenta doar daca este in baza principiilor Caii a treia si doar un paleativ care o va compromite daca nu se intelege corect acest lucru.
Din pacate constat ca realitatea prezicerii mele a cam venit deja peste noi asisand la santajul cu resursa naturala poate principala inafara de aer, apa si sol, respectiv resursele minerale petroliere .
Dar asta este si daca am avut un" imperiu al raului" azi avem tot acolo unul care doreste distrgerea omenirii si care aplica fata hada, fata inversa a Caii a treia.
Numai bine tuturor si Dumnezeu sa ne ajute si sa ne fereasca de ceva si mai rau.
49
Discuţii pe diverse teme / Re: Comunicarea cu ETI - LIMBAJUL COSMIC
« Ultimul mesaj de atanasu Martie 15, 2022, 08:36:16 a.m. »
Gresit :
                                                                 A=A

 si daca vrei sa spui si altceva legat de acest semn fundamental, nucleul noetic al ratiunii, ca nu degeaba a existat un mare profesor la Sorbona medievala traind el prin prima parte a sec 14 (1301-1358) si pentru unul care nu a fost rege este mare lucru sa i se stie anii de viata chiar de prin acele secole cand romanii in bordeie mancau probabil radacini si frunze atunci cand veneau tatarii peste ei sau poate alti salbatici putinisti , pardon mongoloizi din stepa asiatica, atunci spune asa:
 mesaj 1= mesaj 1 sau mesaj 2= mesaj 2 etc adica la genral  mesaj x=mesaj x, caci ce scri tu nu este identitate ci poate un rezutat al unor observatii doar de tine cunoscute si te rog cand nu te vei mai baga tu  in seama cu acest verb de parelnicie(mi se pare)  poate ca te voi baga eu. :)
PS situatia in care un semnal luminos ajunge de undeva la ochiul meu si apoi la mintea mea  este o situatie cunoscuta si nicidecum necunoscuta
50
Discuţii pe diverse teme / Re: Comunicarea cu ETI - LIMBAJUL COSMIC
« Ultimul mesaj de princehansolo Martie 14, 2022, 03:17:08 p.m. »
mesaj1:
Multumesc celor care chiar acum ma urmaresc dar as fi curios sa le cunosc parerea asa ca indrazniti, va rog sa indrazniti!

mesaj2:
Ori fi toate vechi si noi dar si impostura este similara si are dreptate preopinentul cand vorbeste de analfabetii funtionali dar desi acest sit a devenit o platforma unde sa se dea in stamba si sa faca pe "dasteptii " unii dintre acestia eu putand spune ca doar pe Virgil il pot respecta ca pe un interlocutor serios, care nu vorbeste dacat cand are ceva de spus si inclin sa-l creditez si pe Valangjed care se pare ca este plictisit de ce s-a mai intamplat pe aici si evita situl.

A0A? Adică mesaj1=mesaj2? După citirea mesajului2 chiar îmi imaginez câțiva masochiști care abia așteaptă să scrie pareri proprii pentru a fi desfințați de Atanasu...

Nu mă număr printre masochiști, dar chiar mi se pare important de subliniat paralela dintre felul în care se desfășoară învățământul la noi și LINCOS.

Cum văd eu că ar fi etapele de comunicare prin LINCOS:
- stabilirea bazelor comunicării între 2 comunicatori (stabilirea gramaticii):
   - stabilirea substantivelor: se repetă AAAAA și BBBBBB
   - stabilirea operațiilor dintre substantive (verbe ce definesc starea sau verbe dinamice): A0A (unde 0 este sverbule de stare "egal").
- comunicarea (în limita permisă de substantivele și verbele definite).

Ar trebui urmate aceleași etape în învățământ. Dar când în programa clasei pregătitoare, la Religie parcă, se cere unor copii să joace jocuri de roluri "Cum reacționez dacă sunt în situația...?" mi se pare o încălcare a LINCOS-ului. Să ceri unor copii să spună cum reacționează în niște situații pe care ei nici nu le cunosc (deci nici nu și le pot imagina) este începutul producerii de analfabeți funcționali garantați.
Pagini: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10