Forumul Scientia

Fizică, astronomie şi aerospaţiale => Fizica clasică, fizica materialelor şi mecanica cuantică => Subiect creat de: ariel55 din Martie 25, 2014, 12:09:41 a.m.

Titlu: Fizica: "Problema saptamanii"
Scris de: ariel55 din Martie 25, 2014, 12:09:41 a.m.
90 de probleme cu rezolvari , propuse de Prof. D.Morin , Universitatea Harvard intre 2002-2004:

https://www.physics.harvard.edu/academics/undergrad/problems (https://www.physics.harvard.edu/academics/undergrad/problems)

Sper sa fie utile celor ce se pregatesc de Olimpiade.Atentie, fiind adresate studentilor , unele pot fi limitate de bagajul matematic necesar.Rationamentul rezolvarii, insa va poate fi util.
Succes! :)

P.S. Pentru a elimina stressul acumulat in incercarile de rezolvare , se poate folosi cu succes: https://www.physics.harvard.edu/academics/undergrad/chickenroad (https://www.physics.harvard.edu/academics/undergrad/chickenroad)
 ;)
Titlu: Răspuns: Fizica: "Problema saptamanii"
Scris de: mircea_p din Martie 25, 2014, 01:18:30 a.m.
Poate ar trebui sa scrii "Fizica si Matematica". Sa se se uite si cei interesati de matematica dar mai putin de fizica. In cazul (complet ipotetic) ca ar exista asa ceva.:)
Titlu: Răspuns: Fizica: "Problema saptamanii"
Scris de: ariel55 din Martie 25, 2014, 06:42:23 a.m.
Citat
In cazul (complet ipotetic) ca ar exista asa ceva.
Vai de mine, mircea_p, dar avem inca in preajma noastra un Abel Cavasi, etc. , putem deci sa ramanem inca optimisti. ;)
Eu, de exemplu, ma astept ca domnul Abel, sa ne arate cum pot fi problemele propuse , rezolvate cu ajutorul fizicii propuse de domnia sa.
Ar fi un bun exercitiu pentru noua sa fizica.