Forumul Scientia

Generalităţi, reguli de funcţionare, propuneri utilizatori, voluntarii Scientia => Ai nevoie de ajutor privind utilizarea forumului? => Subiect creat de: Electron din Mai 30, 2012, 11:34:52 a.m.

Titlu: Despre citarea in raspunsuri
Scris de: Electron din Mai 30, 2012, 11:34:52 a.m.
Deschid acest topic pentru ca se pare ca utilizarea citarilor da inca probleme utilizatorilor.

Cum pot să răspund, într-un singur răspuns, comentariilor mai multor participanți la conversație? Dacă folosesc butonul "Citat" pot răspunde doar acelui poster...
In pagina de editare raspuns (la care se ajunge prin apasarea pe butonul "Raspunde" de sub ultima postare din topic, sau butonul "Citat" de deasupra, dreapta, fiecarei postari), avem mai multe sectiuni:

Prima sectiune este formularul de raspuns, cu campuri pentru titlu, butoane pentru formatare, smiley si zona de editare de text.

A doua sectiune este pentru "Optiuni aditionale..." care, daca e depliata, permite atasarea de fisiere de exemplu.

A treia sectiune (sub butoanele "Mesaj" si "Verificare"), este o lista cu postarile recente din topic, in ordine invers cronologica. Deasupra fiecaruia, in dreapta, este un link "insereaza citat", care va introduce citarea completa la locul unde se afla cursorul in zona de editare text de mai sus. In acest fel, poti obtine direct pe web citate din mai multe postari (dar doar dintr-un numar limitat intre cele mai recente).


O alta metoda pentru a cita mai multe postari, este sa le "extragi" pe fiecare prin optiunea "Citat" de pe forum, sa le muti cu copy-paste in alta parte (o alta fereastra, o aplicatie de editare text etc) si dupa ce obtii raspunsul complet sa-l muti cu copy-paste intr-un formular de raspuns.


Daca e ceva neclar in explicatiile de mai sus, astept intrebari.


e-