Forumul Scientia

Internet => Browsere Internet (Firefox, Internet Explorer, Google Chrome, Safari etc) => Subiect creat de: Madalin din Martie 08, 2011, 12:39:29 p.m.

Titlu: Chromium - cel mai rapid browser de internet?
Scris de: Madalin din Martie 08, 2011, 12:39:29 p.m.
Sunteți familiarizați careva cu Chromium ( a nu se confunda cu Google Chrome)? Am aflat recent de el și m-a uimit faptul că unii îl consideră cel mai rapid browser de internet la ora actuală. Pentru cei care nu știu, Chromium este browserul original (este un software Open Source), care a fost preluat  de Google și Comodo și care ulterior au dezvoltat browserele Google Chrome și Comodo Dragon, folosind codul sursa de la Chromium. Numai ca la testul de viteză le-a bătut pe amândouă (a, și pe Firefox).

Detalii:
http://dan-blog.ro/cel-mai-rapid-browser.html

Avem utilizatori avizați pe aici? Eu o să fac o încercare cu el, așa de curiozitate și revin cu impresii după.
Titlu: Răspuns: Chromium - cel mai rapid browser de internet?
Scris de: palcuiealex din Martie 08, 2011, 10:51:25 p.m.
Chromium reprezintă varianta de „ultimă oră”, instabilă. Cel mai nou, nu înseamnă mereu și cel mai stabil.
Pentru cei care doresc să se apropie de ultima variantă, pot schimba Canalul de actualizări de aici (https://sites.google.com/a/chromium.org/dev/getting-involved/dev-channel) (recomand Beta).

PS: articolul duce puțin spre teoria conspirației :D. În primul rând Chromium este un proiect open source lansat și susținut de Google, care poate oricând să zică, De azi ce dezvoltăm, nu publicăm. Motivul principal pentru care ei au făcut codul Chrome public, este că anumiți dezvoltatori (în special cei pe sistemul de operare Linux) i-au ajutat să își porteze codul și pe alte platforme. Dacă ai timp, mai multe detalii despre diferențe pe Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Chromium_(web_browser)).
Titlu: Răspuns: Chromium - cel mai rapid browser de internet?
Scris de: chestiiutile din Iunie 29, 2011, 05:42:59 a.m.
De fapt, e cam aceeasi mancare de peste...nu sunt diferente intre cele doua browsere...