Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Cosmologie

Viteze superluminice

(1/76) > >>

staetualex:
Bunaziua , deschid acest topic deoarece sunt interesat da un aspect al gaurilor negre . Toata acea materie cand este in apropierea unei estel este atrasa de gaura neagra , dar ce se intampla cu materia care nu poate sa o primeasca si este scuipata afara(jeturi de materie).Avand in vedere ca nimic nu scapa de atractia gravitationala a unei gauri negre , nici macar lumina , inseamna ca acea materie expulzata depaseste viteza uminii? Singurul lucru care depaseste teoretic viteza luminii este tahionul ?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!

Electron:
Ziua buna, si bine ai venit! :)


--- Citat din: staetualex din Septembrie 16, 2008, 04:43:42 p.m. ---dar ce se intampla cu materia care nu poate sa o primeasca si este scuipata afara(jeturi de materie)
--- Terminare citat ---
Din ce cauza presupui ca este materie care este scuipata afara? Din ce sursa de informatie ai auzit asa ceva?

e-

staetualex:
Aici este un site cu acele jeturi incandescente de materie.
http://www.stiinta.info/news/433/

cipri:
Nu, nu depaseste viteza luminii, si acel Jet nu e din materie care provine din gaura neagra (deci care e in regiunea razei Schwarzschild).

Electron:

--- Citat din: staetualex din Septembrie 16, 2008, 05:02:18 p.m. ---Aici este un site cu acele jeturi incandescente de materie.
http://www.stiinta.info/news/433/

--- Terminare citat ---
Iti recomand sa citesti comentariile de la acel articol, in special raspunsurile date de Adi, care explica destul de detaliat tocmai acest aspect. Daca ramai cu nedumeriri, intreaba aici si foarte posibil chiar Adi va clarifica si mai bine chestiunea.

e-

PS: expresia "Unele găuri negre din centrele galaxiilor emit jeturi foarte intense şi foarte focalizate de materie şi energie " este un abuz de limbaj, si trebuie inteles in contextul corect, nu in limbaj comun.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă