Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Acceleratoare de particule şi detectoare de particule

Despre acceleratoare de particule in general

(1/5) > >>

[RHF]{NC}The Eagle:

--- Citat ---Reprezentanti din 15 tari au cazut de acord ca in Darmstadt, Germania, sa se construiasca un nou accelerator de particule, numit FAIR (Facility for Antiproton and Ion Research, adica Laborator pentru Studiul Antiprotonilor si Ionilor)
--- Terminare citat ---

--- Citat ---Acesta va fi unul dintre cele mai mari proiecte stiintifice din Germania pentru urmatorul deceniu. Proiectul va costa 1.2 miliarde de euro si va fi coordonat de GSI (German Society for Heavy Ion Research, adica Societatea Germana pentru Cercetarea Ionilor Grei), care are sediul tot la Darmstadt.Acceleratorul va fi dat in functiune in 2013 si va folosi fascicule de ioni si antiprotoni pentru a ajuta fizicienii sa descopere cum a fost creata materia. Aproape 3.000 de oameni de stiinta vor lucra la FAIR.
--- Terminare citat ---
Daca doriti sa aflati mai multe informatii incercati Cronica Romana
Spor!

Adi:
Eagle, bine ai ochit articolul. Tu chiar urmaresti presa intreaga. Articolul acestea este scris chiar de mine si este compus, nu tradus. L-am publicat pe stiinta.info si pe stiintasitehnica.ro. Datorita lui Marian Banica, Cronica Romana alege anumite articole ale noastre si le publica. Din pacate, nu au scris autorul articolului. Dar este o oportunitate minunata de a publica articole in un cotidian national, desi nu foarte citit, pentru a ne antrena in arta scrisului. Sper sa publicam mai multe articole acolo.

Dar una peste alta, da, se construiesc acceleratoare noi, cu ele vom intelege Universul mai bine, fascinatia stiintei continua ...

[RHF]{NC}The Eagle:

--- Citat ---Pentru a studia componentele cele mai mici ale materiei, fizicieni utilizează astăzi acceleratoarele de particule. Ele accelereaza particulele la energii enorme, apoi acestea interacţionează, ciocnindu-se şi dând naştere la o multitudine de noi particule.
--- Terminare citat ---

--- Citat ---Albert Einstein, cel care a explicat principiul echivalentei energiei şi materiei
--- Terminare citat ---
=>Explicatia lui Einstein (audio)
Daca asta vi s-a parut interesant si util incercati Fabrici de particule care este un site foarte util si cu foarte multe informatii despre acceleratori impreuna cu poze si file audio daca este cazul
Spor!

[RHF]{NC}The Eagle:

--- Citat ---Cel mai mare magnet superconductor construit vreodata a fost pornit cu succes din prima incercare. Denumit si butoiul in forma de toroid - Barrel Toroid, datorita formei sale, acest magnet este o piesa importanta a ATLAS, unul dintre cele mai importante detectoare de particule ce va fi pregatit pentru colectarea de date la CERN LHC (Large Hadron Colider), noul accelerator de particule programat sa porneasca in noiembrie 2007.

--- Terminare citat ---
Pentru mai multe detalii intrati pe =>> Cel mai mare magnet superconductor a fost pornit pentru a dezlega misterele Universului

Adi:
Da, mai e putin si incepe LHC-ul, cu tot cu experimentele lor, de la care asteptam multe rezultate interesante. Romania este membra ATLAS. La multe rezultate!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă