Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Fizica clasică, fizica materialelor şi mecanica cuantică

Articole constiinta

(1/2) > >>

Cosmin_Visan:
Imi puteti gasi toate articolele despre constiinta aici:

https://philpapers.org/profile/683334

Daca sunt si persoane interesate de acest cel mai important subiect care poate exista, ii astept sa si dezbatem aici despre constiinta.

Electron:

--- Citat din: Cosmin_Visan din Februarie 26, 2018, 09:28:42 p.m. --- [...] acest cel mai important subiect care poate exista [...]
--- Terminare citat ---
Esti sigur ca nu poate exista un subiect mai important decat acesta ?


e-

Cosmin_Visan:
In afara de cazurile de viata si de moarte imediate, gen mori de foame sau vine vreo molima si trebuie sa gasesti tratament, ce altceva poate fi mai important ? Ca la urma urmei, pentru orice tehnologie X care iti ofera placerea Y, exista o manipulare directa a constiintei Z care iti ofera de un milion de ori mai intensa placerea Y. Tehnologia X poate cel mult sa iti afiseze pe ecran o imagine si tu sa simti placere cu privire la imaginea aia in functie de starea in care te afli, care in caz de stari depresive, sa nu-ti aduca nicio placere, ba mai mult sa te deprime. Pe cand o manipulare directa a constiintei, iti aduce garantat placerea Y, si la nivele la care niciun om din istorie nu le-a trait.

Electron:

--- Citat din: Cosmin_Visan din Februarie 27, 2018, 01:06:04 p.m. ---In afara de cazurile de viata si de moarte imediate, gen mori de foame sau vine vreo molima si trebuie sa gasesti tratament, ce altceva poate fi mai important ?
--- Terminare citat ---
Ah, deci pe langa faptul ca singur dai aici un exemplu de subiect care pot fi mai important (deci te contrazici cu ce ziceai in prima postare), argumentul tau este "daca eu nu pot sa imi imaginez altceva mai important, atunci acel ceva mai important nu poate sa existe"?  Daca nu stiai, aceasta este o grava eroare de rationament (de logica) din categoria "apel la incredulitate".

Poate ca ai formulat asa primul tau post in speranta de a creste interesul celorlalti de pe forum, dar pentru cei care iau in serios argumentele in general, a introduce o astfel de eroare de logica din start e destul de descurajant.

Esti cumva de acord sa eviti pe cat posibil, erorile de logica de acest fel (si altele relationate) in discutiile pe subiectul deschis?


--- Citat ---Ca la urma urmei, pentru orice tehnologie X care iti ofera placerea Y, exista o manipulare directa a constiintei Z care iti ofera de un milion de ori mai intensa placerea Y.
--- Terminare citat ---
De unde stii acest lucru? Ai verificat acest lucru pentru toate placerile Y? Cum?


--- Citat --- Tehnologia X poate cel mult sa iti afiseze pe ecran o imagine si tu sa simti placere cu privire la imaginea aia in functie de starea in care te afli, care in caz de stari depresive, sa nu-ti aduca nicio placere, ba mai mult sa te deprime.
--- Terminare citat ---
De unde stii ca "tehnologia X" (care "poate cel mult sa iti afiseze pe ecran o imagine") e reprezentativa pentru toate tehnologiile? Pe ce iti bazezi generalizarea asta?


--- Citat --- Pe cand o manipulare directa a constiintei, iti aduce garantat placerea Y,si la nivele la care niciun om din istorie nu le-a trait.

--- Terminare citat ---
De unde stii acest lucru? In primul rand, in ce consta acea "manipulare a constiintei"? In al doilea rand, cum masori nivelul placerii Y? In al treilea rand, cum ai comparat tu acest nivel cu nivelul tuturor placerilor traite de toti oamenii din istorie?

In functie de modul in care vei raspunde la intrebarile punctuale de mai sus, voi reevalua interesul meu pentru aceasta discutie.


e-

Cosmin_Visan:

--- Citat ---De unde stii acest lucru? Ai verificat acest lucru pentru toate placerile Y? Cum?
--- Terminare citat ---

Orice stare de constiinta vine in grade de vivacitate.


--- Citat ---De unde stii ca "tehnologia X" (care "poate cel mult sa iti afiseze pe ecran o imagine") e reprezentativa pentru toate tehnologiile? Pe ce iti bazezi generalizarea asta?
--- Terminare citat ---

Ce fac tehnologiile altceva decat sa iti afiseze imagini pe ecran ?


--- Citat ---De unde stii acest lucru? In primul rand, in ce consta acea "manipulare a constiintei"? In al doilea rand, cum masori nivelul placerii Y? In al treilea rand, cum ai comparat tu acest nivel cu nivelul tuturor placerilor traite de toti oamenii din istorie?
--- Terminare citat ---

La ora actuala nu stim cum sa manipulam constiinta in mod structurat.
Nivelul placerii il masori traind placerea.
E simplu: ai trait tu vreodata o iubire pentru care sa mori? Avand in vedere ca inca esti aici, raspunsul e evident nu. Ai trait vreo iubire fata de divinitate astfel incat daca acea divinitate ti-ar cere sa iti rupi pielea de pe tine de viu, tu ai rupe-o ? A trait cineva asa ceva ? Sunt diferite nivele, de exemplu cei care cara crucea ca Iisus si care se rastignesc pe cruce pentru a suferi ca Iisus. Dar nici aceia nu si-au rupt pielea de pe ei, sau sa isi taie singuri degetele felii cu felii. Deci exista nivele de experimentare a constiintei care nu au fost traite de nimeni vreodata.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă