Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Ultimele ştiri din ştiinţă şi tehnologie

Telescopul BICEP2 observa unde gravitationale generate de Big Bang

(1/10) > >>

HarapAlb:
How astronomers saw gravitational waves from the Big Bang
Telescope captures view of gravitational waves

Sieglind:
... şi-l confirmă pe Alan Guth:

"Semnificaţia acestor noi descoperiri este enormă. Mai întâi de toate, ele ajută foarte mult la confirmarea procesului de inflaţie cosmică. Pe baza a ceea ce ştim până în prezent doar inflaţia poate produce aceste unde gravitaţionale. În al doilea rând, ele ne furnizează mai multe detalii în legătură cu procesul de inflaţie pe care nu le cunoşteam. În special, se poate determina densitatea de energie a Universului în momentul inflaţiei, o caracteristică care a avut anterior o gamă largă de valori posibile."

"Când eu (şi alţii) am început să studiez efectul fluctuaţiilor cuantice în anii '80 nu credeam că cineva ar fi vreodată capabil să măsoare aceste efecte. Pentru mine a fost într-adevăr doar un joc pentru a vedea dacă eu şi colegii mei putem conveni asupra modului în care arată fluctuaţiile cuantice din punct de vedere teoretic. Eu sunt realmente uimit de progresele pe care astronomii le-au făcut în măsurarea acestor efecte extrem de greu de detectat şi în mod special de noile rezultate obţinute de echipa BICEP2. Ca orice rezultat experimental ar trebui să aşteptăm ca acesta să fie confirmat de către alte grupuri de cercetători înainte de a a-l considera adevărat, dar echipa BICEP2 pare să fi fost foarte atentă iar rezultatul este foarte probabil să se dovedească real."

http://www.scientia.ro/stiri-stiinta/80-fizica/6093-alan-guth-i-noile-perspective-asupra-big-bangului.html

ion adrian:
Gravitatia repulsiva este introdusa prin 1971 de prof acad Oncescu in teoria sa mecanica numita: Mecanica invariantiva .

ion adrian:
Erata: numele nu ai voie sa le gresesti :Prof Onicescu.

valangjed:
Eu , as zice sa nu mai fim atat de "nationalisti".Ideea de "gravitatie repulsiva" apare odata cu "cea mai mare gafa" ;) a lui Einstein, parca pe la 1921.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă