Geologie, mediu şi ştiinţe planetare > Probleme de mediu in Romania

Vesti bune despre mediu in Romania ...

(1/17) > >>

Adi:
In topicul acesta vom pune vestile bune despre mediu in Romania, mai avem unul cu stiri proaste, sa vedem cine va invinge. Va rog ca atunci cand puneti stiri sa faceti un rezumet de 1-2 randuri si apoi link.


Incep cu stirea ca un parc natural din Romania este coordonat in sfarsit si de un consiliu stiintific. Este un parc de care sunt atasat, caci mergeam acolo in vacante de multe ori cand eram mici si stateam cu corturile pe malul lacului Mranconia, de langa Orsova. Tot acolo au sculptat chipul lui Decebal in stanca timp de cativa ani, arata foarte frumos.

http://www.adevarul.ro/articole/parcul-natural-portile-de-fier-condus-de-un-consiliu-stiintific/356942

Adi:
O alta veste buna este aceea ca tot mai multe asociatii de voluntari (in special tineri) se organizeaza sa faca lucruri concrete pentru a repaduri zone din Romania sau pentru a aduna gunoaie din paduri si alte zone naturale. In aceasta stire vedem cum tineri coordonati de asociatia Copacul de Hartie au plantat puieti pe zonele cele mai dus ale muntilor, cateodata chiar si cu ajutorul elicopterului.

http://www.adevarul.ro/articole/impaduriri-cu-elicopterul/357742

Adi:
Elevii de gimanziu din judetele limitrofe Dunarii vor putea studia la scoala ca materie optionala "protectia apelor".

http://www.adevarul.ro/articole/elevii-de-gimnaziu-vor-studia-optional-din-toamna-protectia-apei/357718

Adi:
Dupa programul "Rabla" pentru autoturisme, guvernul lanseaza in curand si programul "Rabla" pentru tractoare. Astfel, agricultorii romani isi vor putea innoi masinile agricole, care vor fi astfel atat mai performante, cat si mai putin poluante.

http://www.adevarul.ro/articole/programul-rabla-pentru-tractoare-din-august/357980

Adi:
Dupa cum stiti, proiectul celei mai mari mine de aur din Europa, care ar functiona in plus si pe baza de cianuri, a fost respins de autoritatile romane. Aceasta este vestea cea buna, care nu este stire recenta. Partea amuzanta e ca acum firma canadiana cere despagubiri statului roman pentru platile compensatorii pentru angajatii la care a trebuit sa renunte. Sa vedem ce va iesi din asta. Dar si asa, chiar daca vom plati ceva bani, ne vom mentine sanatatea si aurul. Sa fie ei sanatosi canadienii, nu sa faca ei bani pe seama sanatatii si resurselor noastre.

http://www.adevarul.ro/articole/gabriel-resources-si-a-marit-pretentiile/356406

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă