Mie mi-a placut "Come and see", pe care tocmai l-am vazut. E un film rusesc din 1985 despre atrocitatile comise de germani in Bielorusia. Nu a ajuns la Oscar dar, din cate am vazut eu, il bate pe "Discursul regelui" de la distanta.... Atata doar ca trebuie sa faci fata in film celor mai crunte dureri, culminand cu omorarea nediscriminata a copiilor. Filmul este suprarealist, daca ceva mai poate depasi realitatea uciderii copiilor. Te face sa te bagi langa copii tai si sa plangi de bucurie ca ii ai langa tine, vii si nevatamati... Ma intreb cateodata, oare cat o sa mai ramanen indobitociti de premiile Oscar? Oare nu realizam ca este doar o parada publicitara si ca sunt poate zeci de filme straine care bat productiile holywoodiene, dar care zac ascunse numai pentru simplul fapt ca nu sunt sustinute de o industrie? Cam atata despre "calitatea autentica"... Ma duc sa mor, cum zicea un filozof: "Nu mi-e frica de moarte, traiesc cu ea de fiecare data cand dorm..." Sa nu uit sa imi sarut copii ce dorm ca niste ingerasi...
P.S. Vad ca in noua infatisarea forumului, dispar utilizatori si mesaje noi (citite de mine azi de dimineata) destul de misterios... A mai observat cineva ca vecinul cu mesajul lui de dimineata de la rubrica alaturata a disparut de parca nici nu ar fi existat?