Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Originea si evolutia vietii
Cum evolueaza speciile in alte specii?
Coesite:
Batimetrie, adancimea apei.
Nu, nu este ceva nou, e foarte logic. Numarul pestilor din specia X ce locuiau de obicei la 1m adancime a crescut destul de mult si atunci au cautat sa ocupe noi nise ecologice.
Ce e interesant e numarul mare de noi specii, si as vrea sa stiu timpul de evolutie.
Adi:
--- Citat din: Coesite din Octombrie 08, 2008, 04:50:13 p.m. ---Batimetrie, adancimea apei.
--- Terminare citat ---
Mersi mlt.
--- Citat din: Coesite din Octombrie 08, 2008, 04:50:13 p.m. ---Nu, nu este ceva nou, e foarte logic. Numarul pestilor din specia X ce locuiau de obicei la 1m adancime a crescut destul de mult si atunci au cautat sa ocupe noi nise ecologice.
--- Terminare citat ---
Este logic, dar este nou, pentru ca pentru prima data a fost observat experimantal aceast caz de creare de noi specii din o specie veche. Dar odata descoperita, are sens imediat. Dar metoda stiintifica este tocmai aceea de a verifica experimental solid. Tocmai aceste dovezi solide au dus articolul pe prima pagina din Nature.
--- Citat din: Coesite din Octombrie 08, 2008, 04:50:13 p.m. ---Ce e interesant e numarul mare de noi specii, si as vrea sa stiu timpul de evolutie.
--- Terminare citat ---
Este interesant, intr-adevar. Timpul nu il stiu nici eu. Am citit rapid iar stirea din Nature, nu spune si nu stiu daca cercetatorii stiu.
Coesite:
Mie nu mi se pare atat de spectaculos...
Adica ma tot vazut dovezi ale acestui lucru la paleo... le-am tinut in mana etc.
Posibil sa fie prima dovada ce inca mai da din coada =)).
Adi:
--- Citat din: Coesite din Octombrie 08, 2008, 05:41:07 p.m. ---Mie nu mi se pare atat de spectaculos...
Adica ma tot vazut dovezi ale acestui lucru la paleo... le-am tinut in mana etc.
Posibil sa fie prima dovada ce inca mai da din coada =)).
--- Terminare citat ---
Ale carui lucru mai precis ai vazut dovezi pana acum? Care sunt dovezile? Un exemplu concret ar fi ideal ...
Coesite:
Pai ai un Gen, si te uiti la speciile acelui gen. Toate speciile dintr-un gen sunt foarte inrudite unele cu altele si au ca ancestor o singura specie.
Te uiti la, nu imi vine nimic concret in minte acuma... amoniti, te uiti la membrii aceluiasi gen si observi schimbari minore (de ornamentatie, dimensiune, linie de sutura etc.) si vezi ca acestea variaza in functie de adancimea la care traiau, sau de distanta fata de mal la care traiau. Este imposibil sa te uiti la asa ceva si sa nu faci conexiunea.
Seamana enorm speciile aceluiasi gen, tre' sa fi expert ca sa faci o determinare la nivel de specie rapid.
Dar problem este timpul de evolutie.
Oricum daca vrei dovezi de genul acesta te uiti la chestiile mai primitive gen, Porifere sa spunem, acolo chiar ca te chinui sa separi o specie de alta.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă