Generalităţi, reguli de funcţionare, propuneri utilizatori, voluntarii Scientia > Să ne cunoaştem! Cartea de vizită a utilizatorilor forumului.

incantat de acest forum

(1/2) > >>

cip:
Ma bucur mult sa gasesc un forum intr-o tara si intr-o lume unde pseudostiinta este mai populara decat stiinta, din nefericire uneori si printre oameni cu pregatire in domenii stintifice.
Nu profesez in nici un domeniu stintific dar sunt incantat si entuziasmat sa gasesc date stintifice despre diverse lucruri de care sunt interesat.

Ciprian, 32 de ani, Bucuresti, intreprinzator, ateu.

Electron:
Bine ai venit, cip!


--- Citat din: cip din August 08, 2012, 11:26:33 p.m. ---[...] ateu.
--- Terminare citat ---
De ce ai simtit nevoia sa precizezi acest lucru? Crezi ca are vreo relevanta pe acest forum?

e-

puriu:
Nimeni nu e absolut ateu sau liber cugetator. Toti oamenii au convingeri ce tin de formarea lor intelectuala. De aceea un nou adevar stiintific intra adesea in conflict cu convingerile de orice natura ale oamenilor si este greu acceptat. Este o atitudine benefica pentru stiinta, deoarece ii impune o abordare riguroasa si o argumentare imbatabila. Mai greu (si inutil) este sa discuti cu cei ce resping ab initio orice informatie ce nu se incadreaza in conceptia lor ingusta. Am intalnit oameni cumsecade si cu ceva carte care nu pot concepe ca exista ceva cu 10.000 de ani in urma, deoarece ar fi fost inainte de Facerea Lumii.
Cu o persoana ce se recomanda ateu, chiar daca e doar pe jumatate sau doar pe dinauntru, consider ca se poate discuta orice problema stiintifica.

Electron:

--- Citat din: puriu din August 09, 2012, 11:07:16 p.m. ---Am intalnit oameni cumsecade si cu ceva carte care nu pot concepe ca exista ceva cu 10.000 de ani in urma, deoarece ar fi fost inainte de Facerea Lumii.
Cu o persoana ce se recomanda ateu, chiar daca e doar pe jumatate sau doar pe dinauntru, consider ca se poate discuta orice problema stiintifica.
--- Terminare citat ---
Astfel de discriminare nu este justificata. Sper ca acest forum sa promoveze in continuare un mediu de discutie fara astfel de prejudecati.


e-

Sieglind:
Mi-e teamă că uneori şi bucuria îţi poate fi fatală.

oh! vai! nuuuuu!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă