Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Originea si evolutia vietii

Evolutia creierului uman?

(1/6) > >>

Adi:
Dacă ne privim creierul ca pe un produs perfect al evoluţiei naturale, s-ar putea să ne înşelăm. În ultima sa carte, Gary Markus argumentează ca el este mai mult colecţie de părţi recondiţionate. Dacă legea evoluţiei naturale a lui Darwin este aşa de puternică, cum de am sfârşit cu un creier aşa de improvizat?

Cristi povesteste cum creierul uman foloseste memoria asociativa, iar  nu ca si calculatorul care are o memorie diferita. Cand omul isi aminteste ceva, trebuie sa plece de la ceva asemanator, sa faca asociatii, pana ajunge la lucrul cautat. Calculatorul insa cauta direct la locul unde a depus informatia.

Intrebarea este: inseamna asta ca e creierul nostru imperfect? Poate ca e perfect pentru viata de zi ci cu zi, adica exact ce trebuie sa faca ...

Cum comentati?

Temari:
E greu de spus. Exista o harta precisa a Pamantului, dar nici pana astazi nu s-a putut face o harta a creierului uman. Ariile si alte zone difera ca marime de la om la om si chiar loc si forma.

RaduH:
Despre memorie exista o teorie cum ca ar exista o memorie colectiva de natura energetica si ca ar fi mult mai usor sa redescoperi ceva deja descoperit chiar daca nu cunosti problema , decat sa descoperi ceva cu adevarat nou .

Adi:
Cred ca intra in teoria lui Jung a unui subconstient colectiv. Si in trendul asta cu paranormale si bioenergetica am vazut afirmatii cum ca e mai usor sa inveti o poezie chinezeasca decat una japoneza, pe motiv ca ai de 10 ori mai multe persoane care o stiu pe prima si atunci e mai puternica i subconstientul colectiv al umanitatii. Dar nu avem dovezi in acest sens, parerea mea.

Memoria umana e asociativa, adica plecand de la un lucru faci legaturi cu acel lucru si ajungi la alt lucru pe care ti-l amintesti. Memoria calculatorului e altfel, stie exact unde e fiecare informatie. Abia acum, cu memoristorul, se vor putea face calculatoare care au memorie ca si oamenii, se pare.

http://www.stiinta.info/news/438/

ionut:

--- Citat din: Adi din Iunie 15, 2008, 06:42:21 p.m. ---Memoria umana e asociativa, adica plecand de la un lucru faci legaturi cu acel lucru si ajungi la alt lucru pe care ti-l amintesti. Memoria calculatorului e altfel, stie exact unde e fiecare informatie. Abia acum, cu memoristorul, se vor putea face calculatoare care au memorie ca si oamenii, se pare.
http://www.stiinta.info/news/438/

--- Terminare citat ---
   Cred totusi ca de la acest fenomen din electronica pana la analogia cu memoria oamenilor este totusi o cale lunga :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă