Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Originea si evolutia vietii

Aparitia vietii pe Terra

<< < (2/12) > >>

Marinel:

--- Citat din: Adi din Mai 24, 2008, 09:19:57 p.m. ---
--- Citat din: Temari din Mai 24, 2008, 06:37:11 p.m. ---Teoria creatiei divine

--- Terminare citat ---
Foarte interesant, ai pus teoria creatiei divine prima! Si nu e nici macar teorie stiintifica.

--- Terminare citat ---
Probabil ca ordinea in care au fost expuse teoriile (poate mai bine spus ipotezele) este cea istorica.

--- Citat ---
--- Citat din: Temari din Mai 24, 2008, 06:37:11 p.m. ---Teoria generatiei spontane

--- Terminare citat ---
Eu stiu ca nu a fost infirmata experimental. De aceea sunt curios ce argumente aduci si ce surse citezi cand zici ca a fost infirmata experimental.

--- Terminare citat ---
Teoria generatiei spontane sau spontanee se refera de fapt la aparitia directa a organismelor superioare, din lut sau alt material sub influenta unor factori externi. Se credea ca pot apare astfel chiar soareci. In epoca medievala exista chiar o "reteta de producere a soarecilor": "luati cateva boabe de grau, inveliti-le in carpe murdare si lasati-le intr-un colt intunecos. Sub influenta miasmelor degajate de carpe, vor apare soareci". Se mai credea ca exista arbori din care apar miei, si se cerea imperativ bisericii catolice declararea carnii de miel ca fiind "de post". Se vorbea de asemenea despre ratele care s-ar forma din mici crustacei...
Lucretiu credea ca la inceput pe apa pluteau brate, picioare fara trup, trupuri fara membre, capete. Acestea s-au combinat formand primele fiinte. Uneori apareau si monstri, care insa au disparut printr-un fel de "selectie naturala".
Infirmarea experimentala a fost facuta de Pasteur. La sfarsitul secolului trecut si inceputul secolului XX a aparut o criza in gandirea stiintifica....

--- Citat ---
--- Citat din: Temari din Mai 24, 2008, 06:37:11 p.m. ---Teoria panspermiei (cosmogonica)

--- Terminare citat ---

--- Terminare citat ---
...a carei rezolvare a incercat s-o gaseasca Svante Aarhenius prin teoria panspermiei. Acesta afirma ca spori microscopici plutesc pretutindeni in univers, impinsi de vantul solar si cad ca o ploaie pe toate corpurile cosmice. Acolo unde gasesc conditii prielnice, viata se dezvolta.
O varianta este cea a "panspermiei dirijate", in care primele bacterii au fost aduce intentionat sau nu, de catre fiinte inteligente din alte parti ale Galaxiei.

--- Citat din: Temari din Mai 24, 2008, 06:37:11 p.m. ---Teoria evolutiei biochimice (Teoria Oparin-Haldane)

--- Terminare citat ---
In ceea ce priveste problema aminoacizilor levogiri, parerea mea este ca primii "protobionti" s-au format prin aditionarea substantelor organice pe un substrat argilos. Mineralele argiloase sunt extrem de complexe, pot absorbi apa si alte subtante si sunt levogire, ca toti silicatii.

Temari:
Multumesc Marinel pentru explicatiile in plus, mai bine argumentate decat ale mele. Prin acestea, i-ai raspuns si la cateva intrebari de-a lui Adi.  ;)

ionut:
     Buna,

Logic vorbind, nu vad nici un motiv sa cred ca viata pe Pamant ar fi un eveniment unic in Univers. Deci cred ca exista viata si in alte locuri, poate, cine stie, chiar in sistemul nostru solar asa ca dupa parerea mea sunt posibile doua variante: a)  viata a evoluat pe Pamant de la zero sau b) viata a fost importata accidental de pe alte planete cu ajutorul meteoritilor. Cred ca exista deasemenea si posibilitatea ca ambele variante sa fi ajutat la producerea vietii pe Pamant.
    Varianta creatiei vietii de catre o fiinta divina, serios vorbind, inca nu a fost infirmata de catre stiinta asa ca daca vrem sa fim rigurosi in analiza acestui subiect ar trebui luata putin in considerare. Nu vreau sa creez polemica cu chestia asta, ci doresc sa abordez subiectul cu cat mai putine prejudecati posibil.

Temari:
Buna si tie, Ionut. Bine ai venit pe forum!
Iti accept parerea, nu este demonstrat la ora actuala in proportie de 100% care este adevarata origine a vietii, si poate ca nici nu se va afla. Pentru moment, fiecare are parerea lui si trebuie sa o respectam. ;)

Adi:
Ma bucur sa vad cum discutia prinde avant. Multumesc lui Marinel, a explicat foarte frumos. Ionut si Temari au completat la fel. Despre Dumnezeu, stiinta nu poate exclude existenta lui Dumnezeu, dar nici existenta lui Dumnezeu nu prezice nici un fenomen natural. Pana acum am explicat multe notiuni fara ipoteza de Dumnezeu si poate vom reusi la fel sa descoperim originea vietii. Ca si Ionut, cred ca ori viata a aparut pe Terra in mod unic, ori poate a fost influentata de spori de viata sau substante organice de pe alte planete. Sa vedem intai Marte daca are viata. Poate putem invata ceva frumos de acolo. Acum doar ce a ajuns o noua sonda americana chiar la polul Nord al lui Marte, unde exista cantitati mari de apa sub forma de gheata. Sa vedem ce vor descoperi mai departe.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă