Generalităţi, reguli de funcţionare, propuneri utilizatori, voluntarii Scientia > Să ne cunoaştem! Cartea de vizită a utilizatorilor forumului.

Valentin Anghel

<< < (2/2)

valangjed:
Multa bafta!Ma bucura sa aud ca mai exista romani care vor sa se faca ingineri.Intr-o vreme , ingineria ajunsese un fel de cenusareasa si nici acum nu pare sa fie prea bine vazuta.

theoddor:

--- Citat din: valangjed din Iunie 21, 2010, 08:31:19 p.m. ---Salut ,
Ma numesc Anghel Vasile Valentin , am 37 de ani ,sunt inginer electrotehnist , speccialitate metrologie.In ultimii 15 ani am lucrat in telecomunicatii (CATV , internet , telefonie) , automatizari , retele electrice , aparate si masini electrice.De mic am fost pasionat de fizica (mai ales de electricitate).
Am descoperit site-ul stiintaazi , in urma cu vreo doi ani , cautand informatii despre fizica cuantica.Imi place acest forum si va doresc sa aveti cat mai multi membri si vizitatori.
Acum lucrez la o serie de articole despre istoria unitatilor de masura.Sper sa vi le trimit cat mai repede.Din pacate principalul meu dusman este timpul.


--- Terminare citat ---

incantat de cunostinta:) :D

ion adrian:
M-ai trimis aici. Am intrat. :)
Iti urez mult succes in problematica istoriei unittiilor de masura.Deosebit de interesanta si te duce la o istorie altfel scrisa a fizicii. Gandeste-te cu aceasta ocazie si la un sistem natural pentru sistemele de masura  . As spune "organic natural" ca sa parafrazez referinta la  organicitate facuta de un prof univ filolog, care tarziu  redescopera geometria euclidiana in unul din fundamentele ei si despre care am vorbit la : http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,3582.0.html
unde ai avut si tuo interventie decenta care m-a facut sa mai continui discutia.
Dar daca te molipsesti de obsesia unora privind pseudostiinta care nu spun ca nu exista dar nu trebuie sa devina obsesie. De ex eu nu ma gandesc deloc ca ce te ostenesti tu sa faci va fi pseudostiinta si de aceea te-am provocat cu ceva care cred ca merita sa intra in preocuparea cuiva preocupat de unitatile de masura si poate de cea a constantelor uiversale.

valangjed:
Din pacate, proiectul meu privind istoria unitatilor de masura a ramas la nivel de hoby.Sper sa-l reiau in toamna.Cel mai "organic" ar fi sa definim unitatile de masura functie de constantele universale dar se ajunge la niste valori astronomice cu care este incomod de lucrat in ingineria terestra cotidiana.Probabil din aceasta cauza s-a renuntat la idee.

ion adrian:
Raspuns corect. O sa mai discutam despre. :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă