Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Teoria fizicii particulelor

Bine aţi venit pe forumul fizica particulelor!

<< < (2/6) > >>

Adi:
Buna Ciresica. LHC nu poate crea gravitoni, pentru ca forta gravitationala este foarte slaba si nu isi face prezenta in lumea subatomica la energiile la care se deruleaza experimentele de la LHC. Ar trebui energii de miliarde de miliarde de miliarde de ori mai mari ca gravitatia sa aiba o tarie asemanatoare cu celelalte forte. Am deschis un topic despre gravitoni, cu cateva explicatii, aici. Te rog citeste si pune in continuare intrebari, despre gravitoni sau despre altceva. Zici ca ai vazut si podcastul, te rog scrie impresii despre podcast pe forum.

ciresica:
  Salutari...
      Se cunoaste astazi ca neutrinii au masa si masa este data de particula Higgs ,care aproape sigur va fi pusa in evidenta in curand ,intrbare : partcula Higgs are masa variabila ?
                                             Multumesc .     

Adi:
Ce intelegi prin masa variabila a bosonului Higgs? Ar depinde in functie de ce? Eu am auzit doar de o singura valoare a masei bosonului Higgs.

Alex10101010:
SAl!!Sunt si eu <obsedat> de fizica.....si as vrea sa intreb:
Am auzit ca fortele dintre corpuri se exercita prin intermediul unor particule de schimb...
imi puteti explica si mie?!?!????

HarapAlb:
salut Alex.

bine ai venit pe forum. vad ca ai inceput in forta cu intrebarile, nu glumesti  :)
 uite, am deschis un topic cu raspunsul la intrebarea ta.

numai bine,

Adrian

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă