Salut si bine ai venit pe forumul nostru de stiinta! Intrebarea este interesanta. Eu vad cam asa. Eu si creierul meu nu sunt doua entitati complet disjuncte, ci au elemente comune si se suprapun. Nu stiu daca sunt chiar pur si simplu identice, caci eu sunt mai mult decat creierul meu, dar creierul meu face clar parte din mine.
Tu pari sa faci o distinctie intre constient si subconstient, dar atribui in mod gresit constinta Sinelui si subconstienta creierului. Decizia constienta, cat si decizia subconstienta (precum si decizia inconstienta) tot de creier este luata. Nu vad o concurenta intre mine si creier. Creierul face parte integranta din mine, iar fara creier eu nu as exista. Fara o mana da, dar fara creier nu. Constiinta sta in creier, nu in mana sau in bioenergie sau alte chestii.
In concluzie, sinele si creierul nu sunt suta la suta identice, dar se suprapun in procent mare, cam 80%, zic eu. Desigur, sunt curios ce zic si ceilalti si te felicit pentru intrebare, este una foarte buna.