Matematică şi Logică > Aritmetica
Marea Teoremă a lui Fermat
atanasu:
Pai la 1) este raspunsul la ce ma intrebi si felul in care in loc sa multumesti ca ti-am raspuns, spui "ce-i u asta?" te indica ca fiind si tu unul din cei infatuati desi asta este o boala generala a siturilor de acest soi. PS Insa in intextul meu ma referaeam la C.V.
2) La 2) este evident ca multimea infinita a numerelor intregi care nu pot fi laturi ale unui triunghi, in situatia in care tu pretinzi ca ai demonstrat ca laturile unui triunghi numere intregi satisfac MTF nu sunt acoperite de demonstratia ta si atunci cu ele cum ramane?
A.Mot-old:
--- Citat din: atanasu din Iulie 31, 2020, 09:48:02 a.m. ---Pai la 1) este raspunsul la ce ma intrebi si felul in care in loc sa multumesti ca ti-am raspuns, spui "ce-i u asta?" te indica ca fiind si tu unul din cei infatuati desi asta este o boala generala a siturilor de acest soi. PS Insa in intextul meu ma referaeam la C.V.
2) La 2) este evident ca multimea infinita a numerelor intregi care nu pot fi laturi ale unui triunghi, in situatia in care tu pretinzi ca ai demonstrat ca laturile unui triunghi numere intregi satisfac MTF nu sunt acoperite de demonstratia ta si atunci cu ele cum ramane?
--- Terminare citat ---
1) Toți avem din când în când stări de infatuare.Tu nu ai fost infatuat niciodată?Încântarea de sine nu este un defect așa de mare....
2) În cazul general când x , y , z sunt numere întregi demonstrația trebuie făcută altfel și eu nu am cercetat decât ceea ce a afirmat avocatul și matematicianul Fermat ...
Dacă ne referim la mulțimea numerelor întregi , atunci este evident că demonstrația mea este valabilă doar pentru ecuația |x|n+|y|n=|z|n unde |x|<|y|<|z| unde |N| este modulul numărului N....
atanasu:
Ei da! Acum te-ai repliat frumos si in acest caz este clar ca pretinzi doar ca ai ezolvat conjectura doar pentru o clasa de numere intregi respetiv cele ce pot fi laturi ale unui triunghi si deci satiscat inegalitatea data si de euclid si pe care am prezentat-o anteior.
De altfel in decursul celor peste 300 ani de la lansarea ei s-u ai gasit clase de numere naturale care sa o satisfaca si despre asta gasesti destule in https://en.wikipedia.org/wiki/Fermat%27s_Last_Theorem.
Dar personal eu nu am gasit undeva pomenita clasa pe care pretinzi abia acum(intial considerai ca ai rezolvat cu QED intreaga problema a acestei celebre conjecturi) ca ai descoperit-o si anume numere naturale care pot satisface conditia euclidiana de a putea fi laturi ale unui triunghi.
Daca demonstratia pe care o prezinti la inceput dar nu in detaliu, este corecta atunci ai totusi o realizare, adica descoperirea unei clase importante de numere naturale care satisfac conjectura lui Fermat.
Asadar fii mai explicit cu demonstratia ta unde introduci si cosinusul unghiurilor B si C ale unui triunghi si detaliaz-o ca sa o pot urmari mai usor si eu dar ote si altii.
Sanatate si numai bine. :)
A.Mot-old:
--- Citat din: atanasu din August 03, 2020, 01:28:12 p.m. ---Ei da! Acum te-ai repliat frumos si in acest caz este clar ca pretinzi doar ca ai ezolvat conjectura doar pentru o clasa de numere intregi respetiv cele ce pot fi laturi ale unui triunghi si deci satiscat inegalitatea data si de euclid si pe care am prezentat-o anteior.
De altfel in decursul celor peste 300 ani de la lansarea ei s-u ai gasit clase de numere naturale care sa o satisfaca si despre asta gasesti destule in https://en.wikipedia.org/wiki/Fermat%27s_Last_Theorem.
Dar personal eu nu am gasit undeva pomenita clasa pe care pretinzi abia acum(intial considerai ca ai rezolvat cu QED intreaga problema a acestei celebre conjecturi) ca ai descoperit-o si anume numere naturale care pot satisface conditia euclidiana de a putea fi laturi ale unui triunghi.
Daca demonstratia pe care o prezinti la inceput dar nu in detaliu, este corecta atunci ai totusi o realizare, adica descoperirea unei clase importante de numere naturale care satisfac conjectura lui Fermat.
Asadar fii mai explicit cu demonstratia ta unde introduci si cosinusul unghiurilor B si C ale unui triunghi si detaliaz-o ca sa o pot urmari mai usor si eu dar ote si altii.
Sanatate si numai bine. :)
--- Terminare citat ---
Detalii:
1) xn-1:zn-1•x+yn-1:zn-1•y=z=xcosB+ycosC
2) (xn-1:zn-1-cosB)•x+(yn-1:zn-1-cosC)•y=0
3) cosB=(z2+x2-y2):(2zx) , cosC=(z2+y2-x2):(2zy)
4) yn − xn = zn-2(y2-x2)
Navigare
Du-te la versiunea completă