Diverse > Discuţii pe diverse teme

UFO - mit sau adevar?

(1/16) > >>

07Marius:
Stiu ca este un subiect ridiculizat de multi. Prea fantastic ca sa poata fi adevarat...
Si daca o persoana anonima este ridiculizata de cei care cunosc adevarul, atunci cum ar trebui sa se "simta" o persoana publica, cunoscuta sau o persoana care are o raspundere importanta cand "iese din rand" si spune altceva?...

Aici intra multe persoane in aceasta categorie si nu au avut de castigat altceva decat o "faima" proasta din partea unora sau macar atentie din partea altora. Eu ma incadrez in ultima categorie si consider ca merita toata atentia acest fenomen, care insa nu este nou, ci mult mai vechi decat ar pare.

Discutia insa o pornesc deocamdata de la elemente mult mai palpabile, de la marturiile unor persoane contemporane credibile. Doua materiale din aceasta categorie sunt mai jos. Urmariti-le cu atentie si astept parerile voastre. Pro si contra. Sau poate alte idei care ar putea explica aceste observatii.

Dr. Richard Haines Testimony


Colonel Halt Testimony and others

ariel55:
Nick Pope:

--- Citat ---Media work
 
In November 2006, he resigned from his post at the MOD, saying the government's "X-Files have been closed down."[8] He continues his research and investigation in a private capacity and now works as a freelance journalist and media commentator, covering subjects that include the unexplained, conspiracy theories, space, science fiction and fringe science.[9]
 
He also does work for a number of film companies and PR agencies, promoting the release of science fiction films.

--- Terminare citat ---
Deci, subiectul este vast.Exista urmatoarele posibilitati:

1.Star trek next Generatition - politica abordarii societatilor in curs de evolutie. (mascare, neinterventie, etc) studiu in mod "hide". Corect!
2.Conspiratie, UFO fenomen, cunoscut de guverne, contact, pastrarea identitatii, ridiculizarea fenomenelor de catre guverne, pentru prosti....
3.Fenomene naturale, legate de necunoasterea realitatii fizice, interpretate ca actiuni constiente (fulger globular, etc)
4.Probleme...psihice. Not solve!
5.Scoaterea maselor din plictiseala prin prezentarea solutiilor de dolce-far-niente.Vin extraterestrii si ne salveaza, don't worry!
6.Ceva probleme psihice, personale si guvernul trebuie sa ne asigure ca totul este ok.
samd.
Propui un subiect la care sa meditam.ok.si daca ne pierdem vremea?

Eu, as fi propus un alt subiect:Ok.Este sigur ca nu suntem singuri (si asta o cred). Cine este tampitul care ar trimite echipaje umane (prin uman consider orice entitate ...vie interesata de ce se intampa in spatiul cunoscut).

Personal as trimite nave robotizate , pana la proba contrarie)
Subiect greu maestre.Ne gasim in zona incontrolabila a supozitiilor.
Pana atunci:
Hello!

 ;D Pandora box!
P.S.Partea nasoala , este ca tu lansezi un subiect la moda si vrei pareri.Stiintific, parerile vor fi 0!
Uni vor fi de acord iar alti vor spune ca aberezi.
Nimeni nu are argumente.Subiect mort din fasa.............

virgil 48:

--- Citat din: 07Marius din Decembrie 23, 2012, 09:09:53 p.m. ---Aici intra multe persoane in aceasta categorie si nu au avut de castigat altceva decat o "faima" proasta din partea unora sau macar atentie din partea altora. Eu ma incadrez in ultima categorie si consider ca merita toata atentia acest fenomen, care insa nu este nou, ci mult mai vechi decat ar pare.

--- Terminare citat ---
Atentia ai reusit sa o atragi si nu in sensul indicat de contorul de popularitate.
 Eu consider ca este subiectul cel mai important pentru omenirea de astazi, mai
 important chiar decat incalzirea globala, cresterea populatiei sau altul.
 Fiindca daca extraterestrii au reusit sa ajunga aici, inseamna ca au reusit sa
 depaseasca aceste crize pe planetele lor, si mai avem si noi o sansa. Daca
 totul este o himera, atunci inseamna ca ne asteapta o Apocalipsa prelungita
 si dureroasa. Omenirea singura, nu mai poate schimba directia.

07Marius:

--- Citat din: virgil 48 din Decembrie 24, 2012, 09:37:54 a.m. --- Atentia ai reusit sa o atragi si nu in sensul indicat de contorul de popularitate.
 Eu consider ca este subiectul cel mai important pentru omenirea de astazi, mai
 important chiar decat incalzirea globala, cresterea populatiei sau altul.
 Fiindca daca extraterestrii au reusit sa ajunga aici, inseamna ca au reusit sa
 depaseasca aceste crize pe planetele lor, si mai avem si noi o sansa. Daca
 totul este o himera, atunci inseamna ca ne asteapta o Apocalipsa prelungita
 si dureroasa. Omenirea singura, nu mai poate schimba directia.

--- Terminare citat ---

Intr-adevar acest subiect este important. Totusi ma intriga anumite aspecte legat de pozitia oficiala a unor guverne sau cel putin a unora dintre reprezentantii acestor guverne.

In vreme ce anumite tari, sau oficiali sunt mult mai deschisi in fata acestor fenomene, in alte tari - si aici ma gandesc in special la SUA politica oficiala este de a nega\discredita vehement acest gen de informatii sau observatii. Cred ca este ceva mai mult decat protejarea maselor considerate idioate de revelatii care le-ar putea afecta negativ psihicul - gen ca civilizatii extraterestre sunt printre noi. Sau ca au fost si in trecut.

Mi se pare ca acest gen de atitudine ascunde ceva mai mult. Dar aici intram intr-o zona a speculatiilor care ne indeparteaza pe moment de la discutia principala.

Cred ca exista totusi o atitudine tot mai deschisa in special a persoanelor cu pregatire superioara si care au fost in contact intr-un fel sau altul (indirect sau poate chiar direct) cu aceste probleme. Acest lucru mi se pare benefic ptr. noi ca societate. Oricum, daca ceva exista cu adevarat -  negarea fenomenului nu face ca acesta sa dispara. De aici si intrigarea de care pomeneam, faptul ca se neaga aceste fenomene in mod oficial pare sa fie o manevra gen "militar". In momentul in care devine vizibila informatia, actioneaza ca si un element surpriza care paralizeaza "adversarul" sau reduce esential capacitatea lui de reactie.

Din observatiile analizate in aceste materiale, cred ca este evident ca aceste entitati inteligente nu cauta sa fie invizibile. Dimpotriva, manevrele lor parca spun: uitati-va suntem aici si putem sa facem lucruri extraordinare. Urmariti-ne!

Prin urmare, musamalizarea oficiala a acestui fenomen nu poate sa functioneze decat schiopatand tot mai mult si la un moment dat chiar devine ridicola. Prin urmare - ce ascund oficialitatile? Ce stiu ei si noi nu? de ce ne tin in "umbra"?

07Marius:

--- Citat din: ariel55 din Decembrie 24, 2012, 03:40:48 a.m. --- ;D Pandora box!
P.S.Partea nasoala , este ca tu lansezi un subiect la moda si vrei pareri.Stiintific, parerile vor fi 0!
Uni vor fi de acord iar alti vor spune ca aberezi.
Nimeni nu are argumente.Subiect mort din fasa.............

--- Terminare citat ---

Poate, dar faptul ca preocupa acest lucru pe tot maimulta lume "buna" - ma refer aici la persoane cu pregatire inalta sau chiar oficialitati, mie mi se pare ca este un indiciu ca lucrurile se schimba. In bine...
Cred ca este in interesul tuturor sa deslusim adevarul din spatele fenomenului si sigur ca ne zbatem in incertitudini, speculatii - insa pot aparea si idei noi, alte perspective, alte dovezi, marturii etc.

Din aceste materiale reiasa f. clar rezerva unor oameni de a iesi public si de a impartasi experienta lor. De ce? este usor de sesizat, de unde provine rezerva lor... Insa schimbarea de atitudine, va face ca acest lucru sa se intample tot mai rar.

Eu cred ca trebuie sa fim mai deschisi, sigur nu creduli dar nici sa descalificam din start anumite lucruri pe motiv ca nu sunt suficient de stiintifice. Mi se pare o ipoteza falsa.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă