Generalităţi, reguli de funcţionare, propuneri utilizatori, voluntarii Scientia > Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!
Sugestii de imbunatatire a normelor forumului
RaduH:
--- Citat ---3.6 Se recomandă păstrarea decenţei în mesajele private, chiar dacă moderatorii nu au acces la acestea.
--- Terminare citat ---
E bine sa nu aibe moderatorii acces la mesajele private ?
Nu am vazut sa se modereze mesajele exprimate din punct de vedere stiintific.
Din acest punct de vedere cred ca sunt si in asentimetul vechilor administratori ca situatia scapa foarte usor de sub control.
tavy:
--- Citat din: Scientia.ro din Martie 03, 2011, 12:04:15 a.m. ---3.5 Se recomandă scrierea cu diacritice, evitarea prescurtărilor neuzuale, folosirea deformărilor cuvintelor (sh, tz etc), respectarea regulilor gramaticale ale limbii române şi recitirea mesajului înainte de a fi publicat (prin apăsarea butonului „Verificare”).
--- Terminare citat ---
Nu ar strica să se recomande folosirea diacriticelor corecte, „ș” nu „ş” respectiv „ț” nu „ţ”. Adică „ș” și „ț” din alfabetul limbii române.
morpheus:
--- Citat din: tavy din Martie 03, 2011, 12:41:11 p.m. ---Nu ar strica să se recomande folosirea diacriticelor corecte, „ș” nu „ş” respectiv „ț” nu „ţ”. Adică „ș” și „ț” din alfabetul limbii române.
--- Terminare citat ---
Aici mai e o problemă, care vine cumva impotriva celor scrise de tavy. Este o problema legata de compatibilitatea cu browserele si sistemele de operare mai vechi, "neutilate" cu anumite seturi de caractere.
De pildă, cele folosite de mine, care includ diacriticele de forma asta - ş,ţ,â,ă,î - sunt vizibile corespunzător cam pe toate computerele pe care am vizualizat texte scrise cu ele.
Detalii ceva mai tehnice sunt aici: http://www.scientia.ro/tehnologie/36-windows-tips-and-tricks/127-incompatibilitate-diacritice-windows-vista-si-windows-xp.html.
Scientia:
--- Citat din: RaduH din Martie 03, 2011, 11:16:57 a.m. ---
--- Citat ---3.6 Se recomandă păstrarea decenţei în mesajele private, chiar dacă moderatorii nu au acces la acestea.
--- Terminare citat ---
E bine sa nu aibe moderatorii acces la mesajele private ?
Nu am vazut sa se modereze mesajele exprimate din punct de vedere stiintific.
Din acest punct de vedere cred ca sunt si in asentimetul vechilor administratori ca situatia scapa foarte usor de sub control.
--- Terminare citat ---
De vreme ce sunt private, să rămână private mesajele. Cei care se simt agresaţi prin PM de alţi useri, vor putea notifica moderatorii, care vor lua o decizie în urma unei investigaţii a cazului.
Nu ne pronunţăm pv "asentimentul vechilor". Sperăm ca situaţia să nu scape de sub control.
Scientia:
Am actualizat regulamentul, introducând punctul 6.6 cu următorul conţinut: "6.6. Dat fiind specificul secţiunii "Rezolvare de probleme / Teme pentru acasă", utilizatorilor care vor da indicaţii greşite în mod repetat nu li se va mai permite să activeze în cadrul acestei secţiuni. În funcţie de situaţie, măsura poate fi însoţită de alte sancţiuni, conform punctului 5 al regulamentului.".
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă