Acum as dori sa mai pun un set de intrebari la care le caut raspunsul:
1. Homo sapiens a luat nastere in Africa, apoi a pornit spre Orientul Mijlociu de unde a ajuns si in Europa. Dar nu era posibil ca aceasta specie sa traverseze Gibraltarul si sa ajunga in felul acesta in Europa?
2. Cand au aparut prima data genele pt par blond si ochi albastri?
3. Cand au ajuns saami in Europa? caci am inteles ca erau aici dinaintea indo-europenilor.
4, Dar bascii din Spania si Franta, cand au sosit?
Salutari
Pe acelasi principiu imi pot pune multe intrebari ,cum ar fi:
De ce oamenii cu ochi (caprui,verzi) au parul inchis la culoare?
Culoare ochilor are vre-o influenta asupra conturului ochilor.De exemplu ce contur au persoanele cu ochii caprui? in comparatie cu persoanele cu ochii verzi?
Culoarea ochilor are vre-o influenta asupra tenului?Oamenii cu ochii caprui ce ten au in comparatie cu persoanele cu ochii verzi?
Care este statura medie -maxima a oamenilor cu ochii caprui,verzi in comparatie cu statura medie-maxima a oamenilor cu ochii albastri.
De ce africani au parul cret si ochii negri? ce ar iesi dintr-o africanca si un european cu ochii albastri si tenul alb?
Am o idee,dar nu stiu daca vreo data o sa fie validata de stiinta sau daca poate fii verificata astfel incat sa fie validata,ma bine zis.
Dupa cate stii,cand numesc o planta de exemplu "Floarea-Soarelui" o incadrez intr-un tipar stiintific ,astfel :
Regn:Plantae
Clasa:Magnoliopsida
Ordin:Asterales
Familie:Helianthus
Specie: "H.annuus"
Ideea mea ar fii,incadrarea omului intr-un tipar stiintific bineinteles mult mai complex ceva asemanator cu exemplul de sus.
Da,se stie cate rase sunt pe Terra : „Systema naturae” apare în 1735. În această lucrare Linné clasifică omul în ordinul primatelor. El îl denumește Homo sapiens și îl așează alături de antropomorfe, fără a gândi la originea lor comună (Linné era fixist). În ordinul primate Linné introduce două specii. Una dintre specii este omul (denumit, conform nomenclaturii binare, Homo sapiens), iar a doua este reprezentată de antropomorfe, numite Homo silvestris. Oamenii sunt clasificați apoi în patru rase. Fiecare rasă are trăsături diferite și temperamente diferite. Aceste patru rase stabilite de Linné sunt: Homo europeus, Homo americanus, Homo asiaticus și Homo africanus.
Dar sub-rase?adica ceva din exemplul tau
de ce saami (sau laponii) traiesc in zone nordice si totusi sunt bruneti inchis, ochi inchisi, pielea galbuie, de ce difera de germanici daca mediul lor prezinta aceleasi caracteristici climatice? Cand au aparut prima data oamenii blonzi?
exemplu de mai sus a fost doar un...exemplu.Iti dai seama ca se poate face falsa stiinta si pe subiectul asta la greu,adica fiecare vine cu teoria lui fara sa fie verificata.Dupa cum bine banuiesti ca sa poti verifica ceva din domeniul tau de interes este bine sa te informezi cat mai bine si sa adresezi intrebarile cele mai potrivite.
Documentatie:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Carl_Linn%C3%A9http://ro.wikipedia.org/wiki/Floarea_soarelui