Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Articole, emisiuni, publicaţii ştiinţifice româneşti ce merită promovate

Articole de la Clubul de Stiinta de la EvZ.ro

(1/3) > >>

Adi:
Dupa parerea mea, cele mai bune articole de stiinta din ziare nationale sunt la EvZ.ro, poate si pentru ca doar acolo sunt articole de stiinta in toata tara asta. Aceste articole sunt scrise de Dan Arsenie de cam un an de zile. De cam jumatate de an de zile am inceput sa scriu si eu pentru EvZ.ro, gratuit, dupa ce am dus o munca de lamurire cu dumnealor ca au de castigat la afacerea asta. Am adus apoi la EvZ.ro si pe cercetatoarea Catalina Curceanu (fizica particulelor, laboratorul Frascati, Roma, Italia) si pe cercetatorul Mircea Pentia (fizica particulelor, Magurele, Romania). Domnul Pentia a scris de vreo 2-3 ori, dar doamna Curceanu scrie saptamanal, cu o energie deosebita, despre fizica particulelor, astrofizica, cosmologie. Eu am scris o serie despre bosonul Higgs. De cateva luni nu am mai scris, dar voi relua dupa ce predau teza de doctorat.

Bun, introducerea fiind facuta, va recomand sa vizitati clubul de stiinta de la EvZ.ro regulat.

http://www.evz.ro/pagina-subcategorii/sectiune/stiinta-de-viitor.html

Iata aici ultumul articol, despre inversarea polilor. Oameni de stiinta romani sunt intervievati si explica cum ca desi polul nord magnetic se misca cu aproximativ 60 de km pe an, nu o face inspre ecuator si polul Sud, ci ramane la aceeasi latitudine si merge spre est, adica din Canada unde este acum, spre Siberia. Asadar nu are loc o inversare a polilor in prezent, iar ultima a avut loc acum aproximativ 780 de milioane de ani. In plus, articolul explica ca si daca ar avea loc o inversare a polilor magnetici, viata pe Terra nu ar fi afectata, caci campul magnetic ar continua sa existe, doar cu alti poli, si ne-ar proteja in continuare de radiatiile nocive ce vin de la Soare.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/sfarsitul-lumii-episodul-cu-polii-magnetici-923133.html

Mi-ar placea ca voi, utilizatorii acestui nou forum, sa va organizati si sa postati aici mereu cand apar articole noi de la Clubul de Stiinta de la EvZ.ro, dar si de la emisiunile lui Cristian Roman, despre care am stat pe alt blog. Poate voluntarii cei noi, poate moderatorii. Pana acum eu le promovam pe pagina de facebook a Stiinta Azi, dar acum merita promovat pe forum. Eu nu voi putea promova aici mereu. Si cum nici pe siteul Scientia.ro nu sunt promovate mereu cum apar (cum faceam pe vremuri la Stiinta Azi), atunci trebuie musai ca cineva sa le puna aici pe forum, sa fie adunate aparitiile serioase de stiinta din Romania in fiecare saptamana.

Succes mult!

Adi:
A aparut un nou articol de Catalina Curceanu in Clubul de Stiinta de la EvZ.ro. Asa cum am rugat-o, dumneai le-a cerut sa prooveze jos in articol siteul Scientia.ro cu link (fata de Stiinta Azi ca pana acum). Scientia.ro ar trebui sa primeasca azi intre 50 si 100 de vizite de la EvZ.ro (adica substantial) si vizite de durata lunga. Sa fie intr-un ceas bun, caci dumneai scrie saptamanal aproape si va promova la fel.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/limitele-corpului-uman-viata-la-inaltime-922648.html

Diamond:
Mulţumim aici doamnei Cătălina Curceanu pentru promovarea făcută. Începând de săptămâna viitoare o să promovăm şi noi, pe blogul Scientia, articolele dumneaei printr-un scurt articol. De asemenea, mulţumim Adi pentru sprijinul acordat pe mai multe planuri în ultima perioadă.
Marian

Adi:
Cu mare placere. Si eu va multumesc ca proiectul Stiinta Azi va continua sa traiasca ca parte a proiectul Scientia.ro.

Adi:
Inca un articol al Catalinei Curceanu la EvZ.ro, unde ca de obicei a pus link catre Scientia.ro

http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-cercetator-nasa-sustine-ca-a-gasit-urme-de-viata-extraterestra-923314.html

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă