Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Energie electrica din pasii de pe podea  (Citit de 17070 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline tavy

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 544
 • Popularitate: +26/-26
Răspuns: Energie electrica din pasii de pe podea
« Răspuns #30 : Martie 08, 2011, 12:20:15 a.m. »
Ma refer in special la metalele rare care sunt folosite in toata electronica actuala si in celulele solare. Si ma mai refer la litiu, fara de care nu se pot face bateriile in care aceasta energie sa fie stocata. Daca astazi am vrea sa facem toate masinile sa fie pe energie electrica, nu am avea baterii pentru ele, pur si simplu. Oricum, nu am dat un orizont de timp (desi este infricosator de aproape), dar am spus un adevar general, cum ca aceste metale sunt in cantitati limitate si sunt resurse epuizabile.
Nu sunt specialist în exploatarea litiului dar la o primă aruncare de privire pe wikipedia se pare că numai rezervele cunoscute în acest moment ar ajunge pentru vreo 2 miliarde de mașini. Nu am motive să cred că rezervele cunoscute sunt o mare parte din rezervele existente, nu sunt convins că a fost explorată o suficient de mare parte din scoarța terestră în căutarea de litiu.
Să-ți spun de ce reacționez, poate, oarecum exagerat la afirmații de genul „se termină metalele”, „se termină petrolul”, „vine răcirea globală”, „vine încălzirea globală”, etc. Acum 30 de ani, același gen de persoane care acum fac afirmații ca cele care le-am enumerat, spuneau că petrolul se va termina în 10 ani cel mult 20 de ani, au trecut peste 10 ani de la termenul limită dat de ei și încă îmi alimentez autoturismul cu motorină produsă din petrol. Ei au făcut o predicție falsă atunci, continuă să facă predicții care se tot dovedesc false în fiecare an dar mă lovesc pe mine aproape la fel de rău ca o reală epuizare a petrolului deoarece dau motive guvernelor să introducă taxe aberante pe combustibil. Din astfel de motive, atunci când cineva vine cu astfel de scenarii apocaliptice, consider că mă afectează direct pe mine. Așa că-mi permit să te rog, dacă nu ai motive reale să faci astfel de predicții apocaliptice, dacă nu ești specialist exact în domeniul respectiv, dacă nu te bazezi pe date certe, să nu mai popularizezi astfel de scenarii, îți faci rău ție dar, mai important pentru mine, îmi faci rău și mie.

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Răspuns: Energie electrica din pasii de pe podea
« Răspuns #31 : Martie 08, 2011, 01:13:56 a.m. »
Metalele se termina si petrolul se termina, caci sunt resurse finite. Eu nu am oferit o prognoza de timp, asadar nu am de ce sa imi cer scuze. Dar in rest iti inteleg ideea. Personal am niste idei diferite de ale tale fata de incalzirea globala si metale si petrol, dar nu e necesar sa discutam asta.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Offline Anatol

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 333
 • Popularitate: +5/-28
Răspuns: Energie electrica din pasii de pe podea
« Răspuns #32 : Martie 22, 2011, 11:15:06 p.m. »
Electromobilele au functia de recuperare a energii la franare, adica se franeaza cu electromotorul care functioneaza  si ca generator unde i se da sarcina mare de a incarca acumulatoarele, ori la motoarele termice: http://www.totalauto.ro/2009/03/25/aro-243-cu-sistem-de-recuperare-a-energiei-la-franare-urmeaza-primul-hibrid-romanesc/
 Mai sus in acest topic marius_vfp, zicea ca sa puna o podea elastica pe strada sa produca curent,dar o data cu posibilitatea recuperarii energii la franare a automobileleor, pe strazi se pot pune sisteme cu senzori care sa tina sub control viteza masinilor, impunandule automat sa franeze pana la viteza necesara in anumite locuri,si energia aici nu se va pierde ci va fi recuperata?
 Fizica spune ca energia la franare,referitor la sistemele actuale, se transforma in caldura,dar ea se mai transforma si in praful din discurile de franare, si aciasta e mai clar unde se duce energia la franare?
 Europa impune in urmatorii cativa ani toate motocicletele sa fie inregistrate cu ABS, care costa aproximativ o mie de euro, de acesti bani nu se poate pune asemenea mecanizme de recuperare?   

Si tot daca sa ajuns discutia la petrol. Intr-o dezbatere publica in direct pe TV in Rusia, a fostului presedinte Putin cu populatia Rusa, la intrebarea -"ce se va intampla cand se va termina petrolul?" Putin a raspuns ca avem mari rezerve de aur pentru aciasta trecere.
Hadarcovschii care sta in puscarie(politica-?), una din invinuiri avia ca lasa mult petrol mai scump de dobandit si inchidea mina de petrol,(deci minele se termina!) redeschiderea fiind pierduta cel putin documental, si problematica tehnic de restabilit.
 Aciasta a fost cu 5 ani in urma, atunci se spunea ca petrolul se termina peste 10 ani in Rusia, iar acum mai au pe vre-o 18 ani, informatia cu petrolul o fi ca si multe afaceri, taine,influente de menegment.Dar in ultimii trei ani petrolul a devenit cu 50 % mai scump de dobandit (adica nu 2 dolari ci 3, in unele locuri), care se vinde cu aproximativ 100 dolari barilul.
 Unii savanti spun ca petrolul apare din ramasite biologice altii ca din reactii chimice acolo in mediile sub terane. In Cazaxtan parimise au redeschis o mina de petrol care candva se terminase, si straniu ca acolo din nou era o cantitate de petrol, dar cu siguranta nu sa sintetizat ci sa mai ingramadit prin capilare acolo. Petrolul se formeaza in mii de ani dupa unele priviri.

Offline valangjed

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1095
 • Popularitate: +62/-19
Răspuns: Energie electrica din pasii de pe podea
« Răspuns #33 : Martie 23, 2011, 12:07:07 a.m. »
Ideea ar fi ca exista surse de energie mult mai "lesne" regenerabile decat putem crede.De exemplu :in desertul Sahara s-ar putea face o retea  de panouri solare care sa acropere o mare suprafata de teren nefertil si sa distribuie energe electrica intregii Africi.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Offline RaduH

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1100
 • Popularitate: +9/-48
Răspuns: Energie electrica din pasii de pe podea
« Răspuns #34 : Martie 23, 2011, 10:36:34 a.m. »
Nu numai Africii. Daca s-ar putea rezolva toate problemele se poate obtine energie pentru toata omenirea.

Offline Anatol

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 333
 • Popularitate: +5/-28
Răspuns: Energie electrica din pasii de pe podea
« Răspuns #35 : Martie 23, 2011, 11:11:24 p.m. »
-Oare daca sa acoper casa cu tabla si sa fac aciasta constructie cat curent o sa am, si condesatorul, din schema, ce capacitate trebue sa aiba?