Calahan,
Nici eu nu pot sa zic ca sunt mare cunoscator in ale fizcii. Imi place sa citesc si sa inteleg ce citesc. Experimentele si experientele sunt confirmarea ca cei care publica au facut ce-au zis.
Am niste intrebari pentru tine (m-ai acuzat ca "urmezi calea savantilor nostri, pentru care logica formulelor nu inseamna nimic, nu are nicio relevanta si nu obliga in niciun fel la acceptarea concluziilor logice"):
1) logica se deduce din formule sau formulele din logica?
2) acceleratia cauzata de cele 2 fenomene distincte este cauzata sau nu de 2 forte distincte? Am scris
mai sus formulele
asemanatoare, NU identice ale celor 2 forte. Se poate deduce acceleratia din formulele fortelor?
3) Ai doua fenomene distincte? Forta gravitationala si forta electrostatica sunt distincte? Daca sunt distincte, boteaza tu altfel
masa si
coulombul pentru ca nu iti place cum le-au botezat "savantii nostri". Daca le botezi cu acelasi nume nu apare confuzie? Pe tine nu te intereseaza decat rezultatul interactiunii (forta de interactiune in cazul nostru sau cum zici tu acceleratia)? Ai si forta mecanica care produce acceleratie. Caldura este la fel cu forta mecanica? si caldura poate produce forte, deci acceleratie, deci miscare.
4) Vii si cu o demonstratie ca avem identitate intre gradele Celsius si kilograme? Am continuat logica de la intrebarea 3)
Pana nu imi demonstrezi intrebarea 4), nu are rost sa mai continuam discutia.