Dle odragos,
Calculele dvs sunt gresite, calculele mele cu formula L=mgh, sunt estimative.
Asa cum am spus in mesajul meu anterior, arata ce este gresit! Pana acum nu ai facut decat sa spui ca sunt gresite, nu sa si arati ce ar fi gresit.
Calcule la ambele faze, detalii la paginile nr. 8 si 9 pe link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/turb%20gravitationala%20mixta.html
Citez din link-ul mentionat de tine:
Energia cedata de cele 7 greutati la a doua faza estimata conf. inventie si fig. 1, este de: 8000(kg)*1.5(m)*7(buc)*9.8 = 823200J. Inaltimea medie la cele 7 inaltimi este de 1.5m (10.5/7=1.5), conf. inventie.
Formula utilizata de tine este in mod evident gresita deoarece nu respecta definitia lucrului mecanic in camp gravitational. Citez din mesajul meu anterior:
Formula lucrului mecanic si explicatiile teoretice necesare (la nivel de clasa a IX-a nu a V-a) se gasesc la paginile 122 si 123 din documentul din acest link: https://matefizica.files.wordpress.com/2015/02/manual-de-fizica-pentru-clasa-a-ix-a.pdf
Ti-am spus sa citesti documentul respectiv ca sa intelegi cum se calculeaza lucrul mecanic in camp gravitational insa preferi sa ramai la "demonstratia" ta ridicola de clasa a V-a in care se calculeaza un gastig de GREUTATE!!

Ti-am spus ca astept argumente STIINTIFICE si ca nu voi accepta nimic altceva!
Revenind la :
Inaltimea medie la cele 7 inaltimi este de 1.5m (10.5/7=1.5), conf. inventie.
1,5m nu poate reprezenta o medie a inaltimii celor 7 greutati care coboara la faza a doua pentru ca:
a) presupunand ca fiecare dintre cele 7 greutati are inaltimea de 1,5m, atunci se incalca descrierea si figurile tale care spun ca greutatile stau pe raza turbinei la unghiuri egale. Aceasta conditie geometrica impiedica greutatile sa stea suprapuse la aceeasi inaltime.
b) presupunand ca ai vrut sa spui ca 1,5m este DISTANTA dintre greutati, pe verticala, atunci iar ai o problema pentru ca atunci INALTIMILE greutatilor vor fi: 1,5m, 3m, 4,5m, 6m, 7,5m, 9m, 10,5m iar media acestor INALTIMI este 6m, nu 1,5m!!
c) faptul ca in formula de calcul a lucrului mecanic introduci INALTIMEA greutatilor in locul DISTANTEI PARCURSA de greutati este o incalcare grava a modului de calcul a lucrului mecanic al fortei gravitationale, conform link-ului dat de mine mai sus!
Asa cum este explicat in cartea de fizica de clasa a noua, lucrul mecanic al greutatii depinde de DISTANTA PARCURSA (coborata), nu de inaltimea la care se gaseste obiectul!
Exemplu:
Se dau datele: m=0,1kg, g=9,81m/s^2
Presupunem doua bile de biliard identice aflate asezate la inaltimi diferite: prima (bila 1) este asezata intr-un cuib de pasare pe ramura unui copac, in varful unui munte, la inaltimea h1 de 1000m fata de suprafata oceanului, considerata nivel de referinta. A doua bila se gaseste asezata pe acoperisul unui bloc , la o inaltime h2 de 30m.
Energia potentiala a celor doua bile in campul gravitational este:
Ep_bila1=m*g*h1=0.1*9.81*1000=981J
EP_bila2=m*g*h2=0.1*9.81*30=29.43J
Vom presupune ca cineva ia bila din cuib si o lasa sa cada pe sol in varful muntelui de la h1=1000m la h1'=997m si ca altcineva impinge bila 2 de pe acoperisul blocului si aceasta cade pe sol la inaltimea h2'=0m.
Lucrul mecanic cedat (efectuat) de cele doua bile in camp gravitational va fi:
Lm_bila1=m*g*(h1-h1')=0.1*9.81*(1000-997)=0.1*9.81*3=2.943J
Lm_bila2=m*g*(h2-h2')=0.1*9.81*(30-0)=0.1*9.81*30=29.43J
Se poate observa ca desi bila 1 se afla la cea mai mare inaltime si avea o energie potentiala foarte mare comparativ cu cealalta, din cauza caderii mici, lucrul mecanic efectuat (energia cedata) a fost foarte mic. Se observa in mod clar diferenta calitativa si cantitativa dintre cele doua calcule si se observa imediat, prin comparatie, ca ceea ce ai calculat tu, nu este lucru mecanic ci energie potentiala!!!
Astfel, calculele tale sunt GRESITE deoarece nu ai respectat semnificatia termenilor din formule (sau mai bine zis, deoarece nu ai inteles ce este energia potentiala si ce este lucrul mecanic in camp gravitational).
Te rog sa comentezi formula de calcul a lucrului mecanic in camp gravitational din cartea de fizica de clasa a noua de la paginile 122 si 123 din documentul din acest link: https://matefizica.files.wordpress.com/2015/02/manual-de-fizica-pentru-clasa-a-ix-a.pdfTe rog sa calculezi lucrul mecanic al greutatii G1' la fazele unu si doi si sa compari calculul tau cu al meu, aratand diferentele. ... daca esti in stare!Te informez ca in viitor nici macar nu voi mai lua in considerare calculele tale ca si contraargument la alte calcule ale mele deoarece acestea nu au o baza stiintifica. Asa cum am spus, DOAR DOVEZILE STIINTIFICE vor fi acceptate de catre mine si tocmai am demonstrat pe baze stiintifice ca ai realizat calcule GRESITE. Fata de calculele realizte de mine te rog sa aduci argumente contrare din cartea de fizica sau din alte documente cu caracter stiintific recunoscut. Citeste din nou mesajul anterior ca sa vezi ce este acceptabil din punct de vedere stiintific si ce nu.