Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Filozofie

MARGINIRE si NEMARGINIRE

(1/12) > >>

atanasu:
12. 12.2021
Dragi cititori, asa cum am preluat un subiect important de la userul Ion Adrian si ma refer la firul Calea a treia, fir care va continua cat voi mai fi pe aici, tot asa acum(unde esti tu Eugen 7 cel mai redutabil ganditor intrat pe aici si plecat, nu isgonit ci plictisit de stupiditate adica de marginirea unora si cei care doresc sa-l cunoasca sa citeasca firul unde l-am descoperit si eu din 2012 si desigur si altele unde s-a manifstat pe care si daca nu le-am urmrit cred ca merita: https://forum.scientia.ro/index.php?topic=3927.0) , infiintez un fir care sper sa fie important pentru acest topic pornind de la cele spuse de B.P.Hasdeu intr-o carte pe care desigur ca unul din cele mai ticaloase regimuri aparut in istorie cel totalitar marxist -leninist-bolsevic cred ca nici in biblioteci nu o mai lasase si in niciun caz in scoala nici cei mai dotati dintre noi daca nu proveneau din familii care chiar si cu teroarea ruseasca si cu toate riscurile inerente pastrase cartile care meritau sa fie pastrate.
Vorbea Hasdeu acolo  despre  marginire si notiunea non adica nemarginire.
Trebuie spus foarte pe scurt si sunt lucruri pe care le-am desoperit singur si, poate ca asta este el mai important  lucru pozitiv din lipsa de literatura meritorie pe care am suporta-o fara sa fiu constient in liceu si chiar mai tarziu si nici azi nu pot spune decat ca oarecum intamplator ajung la unele texte pe care de mult era bine sa le cunosc.
Astfel a fost un momnt important cand am priceput  ca din punct de vedere al unei multimi o nonmultime este restul universului si deci este ceva nemarginit(si asta mi-a fpolosit la reucerea siloismelor aristoteliene la Unul , la cel fundamentl in figura I si cu simbolul AAA adica mnemotehnic medieval, BARBARA) si am putea spune oarecum axiomatic ca toate nemarginirile adica toate nonmultimile sunt egale fiindca ce ramane din restul universului adica infinitati in spatiu si timp accesibile doar Divinitatii confundata cu Ele sunt pentru mine identice.
Repet: la aceste devaruri ce pot parea elementar de simple eu am ajuns singur dupa ani si ani de gandire, multa probabil ca in gol adica in zona nongandirii :)

Revenind la Hasdeu acesta dupa 1888, adica dupa cum el spune dupa 6 luni de la moartea Iuliei primind scris de mana Iuliei adica cu scrisul ei, el fiind  intr-o stare de transa(asa ii spun eu azi) in care s-a rupt de propria constiimta, stare  pe care nu o explica, a intrat intr-un domeniu mai excentric si anume studiul si practica spiritismului scriind despre descoperirile sale cu multa seriozitate dar avand si multe incursiuni filosofice nelegate neaparat de acesta preoupare noua  si care m-au impresionat pe mine si voi cita din memorie in  cele ce vor urma, pentruca nu mai vreau sa dau texte lungi si care pot obosi ...
Dar mai intai cele cateva cuvinte scrise de Iulia la sase luni dupa moarte in casa lui Haseu, la biroul acestuia, cu mana si creionul acestuia pe o foaie alba de hartie in franceza, practic limba materna a Iuliei:

Je suis heureuse: je t!aime; nou nous reverrons; cela doit te suffire.
                                                                                     Julie Hasdeu
si spune Hasedu: era scris si iscalit cu slova ficei mele.
Sa te utremuri caci nu-l poti banui pe Hasdeu de minciuna si nu cred ca nici de nebunie iar un nebun sau un mincinos nu poate imita chiar asa bine "slova"  cuiva, slova altuia viu sau mort.

Ps Si fiindca imi place putin si numerologia incep acest text in 12.12  dar  era minunat sa-l fi inceput in 12.12.2012 o ocazie unica dar ratata si o sa verific daca totusi poate ca nu mi-a scapat atunci desi nu cred.
a.m.

va urma

atanasu:
urmeaza:
 
Daca nonuniverul este totul(universul) in care este adica inclus orice, este ce ramane  si cand se extrage orice multime si impreuna, oricat de multe multimi am considera si acest nonunivers este evident nemarginit si infinit dar nu cum este multimea numerelor intregi numarabila si cuprinnzand doar numere intregi are pot ajunge fara vreo problema infinite ca marime, ci infinita in sensul unor posibilitati infinite de structuri infinite si aici intram cred in domeniul lui Cantor in care si eu doream sa intru dar nu am reusit si azi nu stiu daca mai sunt in stare. Facusem ceva ce am numit matematica temporala adica in care si timpul alaturi de inductie intra in demonstratia matematica, ceva despre care inca nu am auzit si teoria lui Cantor in speta acea matrice Aleph a lui, era la baza acesteia pe care din pacate am lasat-o de izbeliste si nici macar ciornele scrise atunci nu le mai regasesc.

Dar ajunge pentru acest inceput de an in care le doresc tuturor LA MULTI ANI! si aum stiu ca nu am probleme cu dna ? comisar european, parca  pentru nediscriminare si..etc... care avea ea o problema cu Craciunul meu dar si-a retras obiectia, desi eu marturisesc ca era intemeiata dar prost exprimata caci este mai greu ca la nivel de functionar european sa te dea inteligenta afara in casa. :)

Ps Imi strica numerologia numarul 1 adica luna intaia in an, dar lasa ca vin si in februarie :02.02.2022 :)
va urma(cand? cand se va putea :) )

princehansolo:

--- Citat din: atanasu din Ianuarie 02, 2022, 12:16:09 p.m. ---Ps Imi strica numerologia numarul 1 adica luna intaia in an, dar lasa ca vin si in februarie :02.02.2022 :)
va urma(cand? cand se va putea :) )

--- Terminare citat ---
Poate este mai bine și în 22.02.2022 :) Este mai simetrică numerologia asta (2202.2022) :)

atanasu:
Cred ca am spus mai inainte ca la modul serios, stiintific, nu mai sunt dispus sa discutam fiind timp pentru mine total pierdut si gratis nu mai scolesc pe nimeni decat daca am eu chef si poate ca sa le fac pe plac urmaritorilor mei incognito, dar la modul glumet o fac si in consecinta iti urez ca in 2022 02 22 folosind limbajul drag lui BP Hasdeu in convorbilile sale cu iubita lui fiica Iulia, sa-mi povestesi cum mai arata lumea si in epoca aceia pentruca poate  ca a adoptat calea lui Thomas Paine(dupa mine si Ion Adrian, la multi ani pentri ieri) si a supravietuit, desi razboiul  pe resurse din Kazahstan care se va intampla(odata inarmata si populatia chiar se va intampla)  imi confirma odata in plus in sens tragic teoria si solutia data de Ion Ad. si de mine.
Chiar daca nu mai sunt intersat de discutiile stiintifice cu tine, nu sunt deloc contra ideii ca alaturi de oricine citeste, sa fi si tu urat in mod special  cu La Multi Ani 2022!

atanasu:

                                    SI TOTUSI EMINESCU!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă