Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Filozofie

Relatia pradator-prada ca procese virtuale in constiinta

(1/1)

Cosmin_Visan:
Mama de cand ma chinuiam sa rezolv problema asta. In sfarsit am reusit. Deci problema principala e cum era constiinta la inceput, cum anume a vedea doar alb si negru se coreleaza cu miscare spre alb si fuga de negru, avand in vedere ca nu e nicio lume fizica in care sa se realizeze miscarea. Prin urmare, cum anume prin procese strict in constiinta virtualizezi aparenta de miscare intr-o lume fizica ?

Avand in vedere ca tot ce exista sunt constiinte, acestea pot comunica doar prin telepatie. Sa zicem ca la inceput au fost 2 constiinte intre care exista o relatie telepatica astfel incat atunci cand una vede alb cealalta vede negru si vice-versa, si sa zicem ca fiecare are liberul arbitru sa isi doreasca ce culoare sa vada. Care sunt efectele ? Sa pornim de la una din constiinte vazand in tot campul vizual negru si cealalalta vazand in tot campul vizual alb. Cea care vede negru isi doreste sa vada alb. Si apare un punct alb in centru. Pe masura ce isi doreste tot mai mult sa vada alb, punctul alb creste. Aceasta are efect contrar in cealalta constiinta, careia ii apare in centru un punct negru care tot creste. Aceasta nu-si doreste punctul negru, asa ca isi doreste sa scada. Punctul negru scazand in ea produce in cealalta constiinta ca punctul alb sa scada. Care e defapt aparenta care se creeaza ? In prima constiinta aparenta e aceea ca ea e un pradator care alearga dupa prada alba. In a doua constiinta aparenta e ca ea e o prada care fuge de pradatorul negru. Prin urmare, strict prin procese telepatice, se virtualizeaza o relatie predator-prada ce pare sa aiba loc intr-o lume fizica exterioara.

Evident, asta a fost la inceput. Pe urma relatiile au devenit mai complicate. Pradatorul negru a devenit un leu portocaliu. Prada alba a devenit o caprioara cafenie. Dar fundamental relatiile sunt aceleasi, relatii telepatice intre constiinte. Astfel, strict prin procese de interactiune directe intre constiinte, iau nastere aparente de interactiune intre corpuri biologice ce par a exista intr-o lume fizica.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă