Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Biologie

ADAM si EVA chiar au existat!

(1/20) > >>

atanasu:
Doresc sa mai dau un suflu  acestui forum, azi cam in adormire  fiind  pacat de munca initiala a lui Adi Buzatu si de contributiile valoroase ale catorva useri sau comentatori la discutiile de pe diferite fire  asa cum sper si as dori sa cred ca au fost si  comentariile mele pe firele deschise de mine(putine la numar) sau readuse la viata (mai multe). Adica doresc sa sper ca acestea personale au fost de un oarecare interes in ciuda unei indiferente inexplicabile pentru mine, cu care au fost tratate atunci cand indiferenta nu se transforma aproape chiar  intr-o reactie de agresivitate  explicabila doar prin invidie desi imi vine greu sa cred asta  crezand  in caltatile umane specifice si respingand animaltatea care ne    napadste din toate partile insotita fiind si de prostia agresiva.
Asadar firul pe care il deschid lanseaza ipoteza antropologic-biologica privind realitatea existentei lui Adam si Eva.
Voi continua cat de curand in functie si de reactiile dvs.

Electron:
Ca sa se inteleaga ce inseamna ipoteza ta, ar fi util sa explici ce reprezinta pentru tine "Adam si Eva" din punct de vedere "antropologico-biologic".

e-

atanasu:
Nu ma grabesc sa raspund pentruca poate ca mai sunt persoane interesate de aceasta tema ori deocamdata nu vad o prea mare inghesuiala la vizitarea acestui topic. Evident ca si raspunsul la intrebarea ta va fi in scurtul expozeu ce-l voi face.
Dar poate ca un raspuns telegrafic pot sa dau ca sa se largeasca eventual  sfera celor intersati: Adam si Eva inseamna exact ce inseamna si in mitul biblic adica  "perechea primordiala"  si de aceea cred ca denumirea cu aceasta sintagma metaforica este foarte nimerita asa cum sunt  si sintagmele  "Y-Adam" sau "Eva mitocondriala ".

atanasu:
Oricum inainte de altceva recomand revederea catorva fire de aici respectiv:

https://forum.scientia.ro/index.php/topic,726.0.html

https://forum.scientia.ro/index.php/topic,2848.0.html

https://forum.scientia.ro/index.php/topic,3811.0.html

https://forum.scientia.ro/index.php/topic,1015.0.html

https://forum.scientia.ro/index.php/topic,595.0.html

A.Mot-old:

--- Citat din: atanasu din Septembrie 10, 2019, 04:35:20 p.m. ---Nu ma grabesc sa raspund pentruca poate ca mai sunt persoane interesate de aceasta tema ori deocamdata nu vad o prea mare inghesuiala la vizitarea acestui topic. Evident ca si raspunsul la intrebarea ta va fi in scurtul expozeu ce-l voi face.
Dar poate ca un raspuns telegrafic pot sa dau ca sa se largeasca eventual  sfera celor intersati: Adam si Eva inseamna exact ce inseamna si in mitul biblic adica  "perechea primordiala"  si de aceea cred ca denumirea cu aceasta sintagma metaforica este foarte nimerita asa cum sunt  si sintagmele  "Y-Adam" sau "Eva mitocondriala ".

--- Terminare citat ---
   Conform Bibliei rezultă că Adam și Eva au existat , mai mult , așa cum este specificat în "Facerea" , cap. 2 , versetele 5 , 6 , 7 și 8 Adam a fost primul om făcut în ziua a treia și a locuit într-o gradină în Eden spre răsărit adică în Rai iar pe Eva a făcut-o din coasta lui Adam în ziua a șasea și amândoi , conform religiei ebraice , au fost alungați din Rai în urmă cu 5780 de ani așa cum rezultă și din "Facerea" , cap. 3.
   Din Biblie , "Facerea" , cap. 1 rezultă că ceilalți oameni au fost făcuți perechi de bărbați și femei în ziua a șasea și evident nu erau în Rai și așa se explică și faptul că fiul lui Adam și al Evei  și anume Cain și-a luat femeie din ținutul Nod , lucru specificat clar în "Facerea" , cap. 4.S-a dovedit științific că oamenii de diverse rase existau pe Terra în urmă cu 4-7,5 milioane de ani și evident că aceștia nu au locuit în Rai.
   Există ipoteza că niște extratereștrii ar fi creat prototipul omului adică pe Adam și Eva pe care i-a ținut în laborator adică în Rai ca mai apoi să facă perechile de oameni bărbați si femei de diverse rase.Să zicem că ar fi adevărat că oamenii au fost creați de niște extratereștri , atunci cine i-a creat pe acești extratereștri?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă