Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Cărţi, documentare şi filme

Vladimir Arnold

(1/2) > >>

meteor:
Interviu-ri cu Vladimir Arnold https://ro.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Arnold (unul din elevii lui Kolmogorov):

Enciclopedie adevarata, ce pacat ca am vorbit aprope deloc cu el si nu am initiat sa fac un interviu ca si cu multi altii adica Suceveanu, Grebenicov,.. Pacat, pacat ca se mai putea invata multe de la asa oameni.

Dupa cum se vede din video avea un stil de exprimare foarte TARE, fara ocolisuri fara minciunele si povesti.

Lucruri interesante mi se par:
- Multi invatati greci antici nu merita titlul ceea ce se spune azi despre ei, deoarece aproape toate cunostintele s-ar fi copiat de la egiptenii antici (poate si da, caci cum ar fi construit ei piramidele).
- Ideile fundamentale ale lui Einstein din teoria relativitatii ar fi fost inspirate de la profesorul Minkovski, care la rindui aculta lectiile lui Poancare.

meteor:
Unele lectii facute de dumnealui (o sa cautati si restul).

Iar aici in genere mai multe cursuri din diferite domenii facute de mai multi profesori:
https://www.youtube.com/user/xUniCom

Acest om mi se pare ca a fost un cercetator mare. Interesant foarte la el e faptul ca extrem de bine a ajuns sa inteleaga istoria obiectului sau de studiu, a inteles unde si cind cineva vestit si nu prea au facut erori in expunere/ demonstratii (pe care unii nu le-au observat) sau au facut unele descoperii care nu au fost evidentiate prea bine.
Ca sa verifice daca elevii nu dorm sau daca au inteles ceva, permament punea cite o eroare intentionat.
Alta smecherie de la care a cistigat FOARTE mult este caci asa cum preda lectia la momentul unde ajungea ca a facut cutarea descoperire si a ajuns la cutarea noua problema pusa sau noua neclaritate o explica leger elevilor/studentilor indiferent de cine ii stateau in fata, povesteste la un filmulet un caz cum dupa 30 de ani dupa ce a predat o lectie in Estul indepartat al Rusiei, un elev l-a intilnit si i-a spus ca dupa acest timp indelungat de gindit (unele impedimente le-a rezolvat si acela inpreuna cu elevii sai) au rezolvat problema sa, alt caz asemanator s-a produs in Italia. La fel mai departe explica care probleme ramin deschise.

Prostie omeneasca ca nu sa comunicat la maximul posibil cu asa om.
 Daca mai stiti asa oameni comunicati si intrebatii de toate cele importante ce va framinta, azi sunt dar mine nu se stie. Multi din voi de exemplu ar dori sa aiba minunea si sa poata comunica cu Newton, Gauss,.. analog nu perdeti asa sansa.

Electron:

--- Citat din: meteor din Februarie 21, 2016, 12:34:56 a.m. ---Interviu-ri cu Vladimir Arnold https://ro.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Arnold (unul din elevii lui Kolmogorov):

[...]

--- Terminare citat ---
meteor, se pare ca ai incurcat forumul. Aici sunt vorbitori de limba romana, nu rusa...

e-

meteor:
Eu banuiam ca forumul e de limba engleza  ;D

ok, daca asta e asa de neaparat asa sa fie

Electron:

--- Citat din: meteor din Februarie 23, 2016, 11:00:16 a.m. ---Eu banuiam ca forumul e de limba engleza  ;D
--- Terminare citat ---
Chiar daca ar fi asa (desi daca citesti normele forumului vei vedea ca gresesti), cu ce ajuta postarea unor filmulete in limba rusa ?

e-

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă