Educaţie şi cercetare > Educatie

Facultatea de Fizica Univ. Bucuresti

(1/2) > >>

cristi.v:
Salut! Sunt elev in clasa a 12-a si ma gandesc ca merg la facultatea de fizica Ub sau la faculatea de matematica Ub, astea sunt singurele mele obtiuni, eu fiind pasionat de fizica, domeniu in care mi-as dori sa lucrez candva. daca imi puteti spune, va rog frumos, cateceva despre facultatea de fizica si facultatea de mate, profesori, cum se preda, conditii, studenti etc.
Va multumesc anticipat pt raspuns!

HarapAlb:
Vezi si discutia asta sau mai bine cauta cu google

Ca sa profesezi dupa ce termini facultatea de fizica sau matematica va trebui probabil sa pleci in strainatate, in Romania sunt putine posibilitati: mediu academic, cateva firmulite care au nevoie de fizicieni, ELI si platforma de la Magurele. In provincie nu cunosc situatia.

cristi.v:
Am vazut discutia aceia, dar ma gandesc ca de atunci s-au mai schimbat lucrurile (in bine sper, pt ca de acolo rezulta ca e naspa rau de tot la fizica), dar oricum despre facultatea de mate n-am vazut nimic. Eu facultatea de mate as face-o ca sa nu stau degeaba cativa ani pana invat engleza calumea ca sa pot merge la fizica in strainatate.

HarapAlb:

--- Citat din: cristi.v din Octombrie 15, 2015, 05:43:03 p.m. ---Am vazut discutia aceia, dar ma gandesc ca de atunci s-au mai schimbat lucrurile (in bine sper, pt ca de acolo rezulta ca e naspa rau de tot la fizica)
--- Terminare citat ---
Eu ma gândesc ca nu s-a schimbat mare lucru și cel mai probabil părțile importante au rămas la fel.


--- Citat ---... dar oricum despre facultatea de mate n-am văzut nimic.
--- Terminare citat ---
Încerc sa iau legătura cu cineva care a terminat doctoratul la mate acum câțiva ani sa vedem ce părere are.


--- Citat ---Eu facultatea de mate as face-o ca sa nu stau degeaba câțiva ani pana învăț engleza calumea ca sa pot merge la fizica in strainatate.
--- Terminare citat ---
Opțiunea asta mi se pare destul de păguboasă dacă te interesează în principal fizica. Nu merita sa pierzi câțiva ani numai ca sa te pregătești pentru a urma fizica în străinătate. Se poate învăța fizica și la Magurele pentru ca acum avem acces la multe materiale de studiu, imposibil de imaginat acum 20 de ani. Poți începe fizica în România și apoi fie încerci sa te transferi la o facultate de fizica din străinătate dacă ai ocazia, fie urmezi un master sau un doctorat în fizica. Cat stai în România te pui la punct cu limba/limbile străine. După aceea te mai gândești dacă merita sa urmezi facultatea de matematica.

mircea_p:
Parerea mea e ca nu merita sa te duci in strainatate ca sa inveti fizica la nivel introductiv.
Poate doar daca ai alte motivatii, pe langa fizica in sine.
Nivelul de la Magurele e in general mai ridicat sau cel putin egal cu cel undergraduate din US sau Canada. Daca inveti engleza banuiesc ca nu vrei sa mergi in Franta sau Germania. :)
Poate in UK sa fie altfel, asta nu stiu.
Merita sa mergi pentru doctorat (sau master).

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă