Educaţie şi cercetare > Educatie

Studii in Marea Britanie, liceu si facultate

(1/144) > >>

bbb:
Avand in vedere ca scoala din Romania " nu mai e ce a fost", cum ar spune cei mai in varsta, deschid acest topic pentru a ii incuraja si pe altii sa aleaga studiile in strainatate. Chiar daca probabil multi s-au gandit la studii universitare "afara", se poate face si liceul acolo, iar mai apoi va fi mult mai usor cu admiterea la facultate.
Eu am ales sa fac un an ( respectiv clasa a 9a) in Timisoara, obtinand apoi o bursa de studii la un colegiu privat din Londra ( Abbey College, aveti aici si linkul catre pagina lor de web http://www.abbeylondon.co.uk/ ). Voi continua acolo clasa a 10a si a 11a, dar studiind doar fizica, chimie si matematica ( Math si Further Math ). Aceste cursuri se numesc A level, si sunt un fel de pregatire pentru facultate, unde faci doar anumite materii pe care doresti sa te axezi in viitor.
Am ales Londra si nu un alt oras din Europa deoarece am rude acolo, avand deci unde sa locuiesc. Pentru cei care nu au rude acolo, unele colegii au internate, sau pot alege sa inchirieze o camera cu baie si bucatarie ( aceasta varianta este totusi cam scumpa).
Bursa am obtinut-o astfel:
- am avut o lista cu mai multe colegii din Londra, din care am ales cateva carora le-am trimis un email cu o Application Form, disponibila la ei pe site
- am primit raspuns de la 4 dintre ele, dintre care unul nu acorda burse
- mi-au cerut cateva documente, scanate: foaia matricola ( din clasa I pana in a 9a), rezultatele de la examenele date cand am terminat a 8a, scrisori de recomandare de la mai multi profesori( eu am avut de la diriginta si de la profesoara mea de engleza ), precum si un eseu de 500 de cuvinte, in care sa vorbesc despre mine ( pasiuni, premii obtinute la olimpiade si concursuri, ce vreau sa fac pe viitor, muzica pe care o ascult, ce asteptari am de la ei etc )
- dupa ce am trimis acestea, un singur colegiu m-a contactat, chemandu-ma la un interviu in vacanta de Pasti
- la interviu mi s-au cerut din nou hartiile trimise, precum si diplomele ( acestea au contat foarte mult, mai ales ca aveau stampila ministerului) si carnetele de note, dupa care si-au facut copii
- interviul a fost practic o discutie cu mine si cu parintii mei, foarte putin formala ( ne-a intrebat despre ce vreau eu sa fac in viitor, despre profesia parintilor mei, daca se vor muta si ei in Londra in caz ca obtin bursa etc), dupa care a urmat un test de engleza, cu intrebari grila
- testul l-a corectat pe loc si l-a pus in dosarul prezentat principalului colegiului ( el avand ultimul cuvant in acordarea burselor)
- cand am revenit in tara, am primit o scrisoare in care imi spunea ca am obtinut o bursa ce acopera 50 % din costuri, adica 8500 lire
Urmatorul pas a fost testul IELTS de limba engleza ( detalii aici http://www.britishcouncil.org/ro/romania-examene-de-limba-engleza-ielts.htm ), care dat in Romania costa oprox 600 RON, iar acolo 3600 lire. Va sfatuiesc sa il dati in tara, deoarece asa salvati o multime de bani.

Dupa acesti 2 ani, urmeaza universitatea, tot in Marea Britanie ( eu nu ma voi intoarce sa dau BACul, dar daca doriti va puteti intoarce totul e ca atunci cand va transferati sa cereti sa vi se pastreze locul in Romania)
Sper ca ce am scris eu este de folos, daca aveti nevoie de informatii va raspund cu placere.

bbb:
Aici gasiti o lista cu saiturile altor colegii din Londra:
http://www.ashbournecollege.co.uk/  Ashbourne College
http://www.bramptoncollege.com/  Brampton College ( cand am aplicat eu, acesta nu oferea burse)
http://www.davidgame-group.com/ David Game College
http://www.balescollege.co.uk/Content/default.asp Bales College
http://www.regentcollege.uk.com/ourteam.asp Regent College
http://www.albemarle.org.uk/ Albemarle College

Daca voi gasi si altele, voi mai posta

Adi:
Bianca, foarte frumoasa povestea ta. Chiar ca poate impresiona si alti elevi. Poti sa o structurezi acum si sub forma de articolas si sa o punem si pe site? Asa si mai multi vor afla. Eu tot ma mir ca poti studia si la liceu in Marea Britanie. Desi acum cu UE, ar trebui sa ni se para mult mai normal. Tu poti fi un model de urmat pentru altii din Romania. Felicitari si ne bucuram ca ne-ai descoperit!

bbb:
Mersi de incurajari!
Sigur ca pot scrie si un articol care sa fie pus pe site. Il voi gandi sa fie mai...." impresionabil"...si apoi il voi trimite sa fie publicat.
Dar nu se poate doar in Marea Britanie. In Brad, Hunedoara( unde am facut scoala generala), cunosteam pe cineva care a plecat cu bursa in Franta ( la universitate) , fara sa aibe rude acolo, cum este cazul meu.

Adi:

--- Citat din: Bianca Sala din Iunie 18, 2009, 03:45:42 p.m. ---Mersi de incurajari!
Sigur ca pot scrie si un articol care sa fie pus pe site. Il voi gandi sa fie mai...." impresionabil"...si apoi il voi trimite sa fie publicat.
Dar nu se poate doar in Marea Britanie. In Brad, Hunedoara( unde am facut scoala generala), cunosteam pe cineva care a plecat cu bursa in Franta ( la universitate) , fara sa aibe rude acolo, cum este cazul meu.

--- Terminare citat ---

Mersi mult ca faci articolul. Sa il trimiti apui lui Mihnea sa il puna pe site. Intre timp, sa inveti si tu sa pui articole pe site. Mihnea te poate invata.

Da, si eu am facut facultatea in Franta, fara rude si fara sa am bani. Am avut bursa partiala si am muncit acolo. Si eu am povestit despre experienta mea si la HotNews intr-un interviu si in mai multe surse, plus aici pe forum. E bine sa avem mai multe experiente din astea promovate ...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă