Intr-un subiect anterior, respectiv subiectul legat de vechea nordica, am adus vorba despre acest site (Adevarul despre daci) si teoriile prezentate de el; promitand ca voi deschide un subiect pe tema aceasta. Scopul acestui site este, dupa cum se precizeaza in primul articol (un fel de articol-program) acela de a ,,dezgropa'' adevarul legat de poporul dac; adevar, care, sustin autorii site-ului, a fost ascuns de unii si ignorat de altii.
,,Asemenea marilor erori care au schilodit conştiinţa umanităţii, se perpetuează încă minciuna fabricată asupra existenţei ancestrale a unei civilizaţii celeste creată după legile divine. Civilizaţia traco-geţilor este memorialul durerii protoistoriei devenirii umanităţii.''
În filosofia simplă a acestui demers scriitoricesc se regăseşte simpla intenţie de a restitui un adevăr care a fost siluit de mai bine de două milenii, dar cu predilectă perfidie în ultimile două secole.
Acum, as vrea sa evidentiez pozitia mea vis-a-vis de acest site si teoriile emise de acesta. Nu sunt afiliat teoriilor emise de acesta, dar cred ca analizand aceste teorii putem gasi unele aspecte care sa ne dea de gandit; daca nu, aceasta discutie ne va ajuta sa intelegem mai bine trecutul nostru istoric si de ce nu? va fi utila celor interesati de subiect.
Am observat ca in ultimul timp, a luat nastere un adevarat curent legat de acest subiect, preocupat de aflarea adevarului despre daci. Auzind din mai multe directii despre aceste teorii, am aflat si sursa lor. In mare parte acest curent este unul nationalist, putandu-va da seama de acest lucru din unele articole si analizand comentariile la acestea. Am simtit nevoia sa-mi evidentiez pozitia fata de aceste teorii pentru a nu fi considerat un adept al lor si luat peste picior. Vreau sa analizam aceste teorii folosindu-ne de logica si datele pe care le avem. Asa ca in continuare voi lua cate un articol si il voi examina critic.