Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Teoria relativităţii, astronomie si astrofizica

CE ESTE MASA RELATIVISTA;

(1/1)

Virgil:
De multe ori mi-am pus intrebarea in ce consta masa relativista, si cum este posibil ca o masa a unei particule sa creasca odata cu viteza ei ?
Ca raspuns la aceasta intrebare am scris urmatorul referat care desi reprezinta o noutate in acest domeniu al relativitatii, trebuie sa marturisesc lipsa de interes a celor care cu adevarat se pricep la acest lucru.

https://drive.google.com/file/d/15OimwJgKn87ZWLBWU6uEatMDHaOz4jbS/view?usp=share_link

atanasu:
Nu este out of topic pentruca ma refer la niste nume existente in text dar nu sunt legate de fapt de subiect ci de o amintire placuta din facultate, anul 2, cand am luat 10 la un examen fara sa-l mai sustin.
La Fizica in sem 2 facusem ceva cuantica(la poltehnica nu cine stie ce)  si deci si despre magnetonul Bohr -Procopiu pe care desigur profesorul aproape ca l-a predat cu numele doar de Procopiu.
Facusem in sem. 1 Mecanica teoretica cu momentele fortelor etc etc luasem zece si stiam inca ce invatasem asa ca am incercat sa deduc formula lui Procopiu cu un rationament de mecanica clasica si mi-a iesit .
Mergand la consultatia inaintea examenului, pe care obisnuia s-o acorde profesorul,  i-am aratat ce fausem .
El s- uitat , m-a intrebat destul de mirat daca chiar eu facusem asta, s-a scarpinat in cap si mi-a cerut carnetulul de note.
Noroc ca-l aveam si asa am scapat de examen caci mi-a trecut un zece frumos si semnat cu convingere.:). Am mai patit unele la fel de nostime dar fara sa scap de examene.
Fiind eu si Ion este un cadou frumos pe care mi l-ai facut de ziua mea.
Dar textul inca nu l-am parcurs dar o voi face macar pentru asta.
Te intreb :este si in carte acest 4. sau sunt si alte lucrari ale tale pe care cu parcimonie incepi de acum sa le desfasori in fata noastra si daca da de ce de abia  acum? 

Virgil:
Mai intai "La multi ani " de sfantul Ioan.
Interesant ce ai spus despre magnetonul Bohr-Procopiu, si te felicit.
Daca te intereseaza ce am scris eu despre asta voi prezenta un referat separat.
Numarul 4 este pentru mine ca am scris patru variante.
Spor la studiu, ca ce am scris trebuie citit cu atentie.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă