Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Teoria relativităţii, astronomie si astrofizica

Numararea anilor

(1/2) > >>

ovidiu_vs:
Salutare tuturor, respect celor care au creat acest forum legat despre stiinta. Sper, ca am gasit forumul potrivit, cat si sectiunea potrivita la urmatoarea intrebare. Este o intrebare relativ banala pentru altii(cred) dar pur si simplu, pe net nu am gasit niciun raspuns. :) 

Se poate explica din punct de vedere stiintific de ce pana acum 2015 ani, anii se numarau invers? :)

PS: Sa se abtina cei care au de gand sa dea raspunsuri legate de nasterea lui Iisus. :D

valangjed:
Aceasta este o conventie actuala.Fiecare civilizatie numara anii de la un anumit moment, de ex. romanii numarau anii de la intemeierea Romei, musulmanii inca folosesc numaratoarea anilor de la hegira lui Mahomed.Pentru o mai usoara intelegere a datelor istorice s-a facut aceasta conventie i.e.n si e.n.(i.d.H si d.H).Prima data conventia a fost facuta de biserica crestina luind ca "punct zero" posibilul an al nasterii lui Isus.

ovidiu_vs:
Am inteles. Multumesc. ;)

Electron:

--- Citat din: ovidiu_vs din Februarie 23, 2015, 10:59:29 a.m. ---Se poate explica din punct de vedere stiintific de ce pana acum 2015 ani, anii se numarau invers? :)
--- Terminare citat ---
Din acelasi motiv pentru care Soarele este patrat. :)

e-

Anatol:
Electron ti-am pus 200 de minusuri  ;D, dar am si motiv!, ;- Vine primavara va fi vesel! ...  un soare patrat de asupra capului!, anii se incep a numara inapoi!...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă