Matematică şi Logică > Matematică - probleme generale

Numere prime

<< < (2/4) > >>

Udar:
Daca p=3 atunci p+2=5 si p+4=7 si atunci numerele 3,5,7 sunt toate numere prime. fiind de forma p,p+2,p+4.Mai exista alte trei numere prime de forma p,p+2,p+4?Multumesc!

zec:
Nu se poate sa mai existe.Unul din ele va fi divizibil cu 3.
Daca p e numar prim diferit de 3 atunci el e de forma 3k+1 sau 3k+2.Daca e de forma 3k+1 e evident ca p+2 e divizibil cu 3.Daca e de forma 3k+2 atunci p+4 e divizibil cu 3.
 Despre numerele prime pereche adica de forma p si p+2 prim se presupune ca ar fi o infinitate de perechi dar nu sa demonstrat inca .

Udar:

--- Citat din: zec din Octombrie 09, 2012, 09:37:42 p.m. ---Nu se poate sa mai existe.Unul din ele va fi divizibil cu 3.
Daca p e numar prim diferit de 3 atunci el e de forma 3k+1 sau 3k+2.Daca e de forma 3k+1 e evident ca p+2 e divizibil cu 3.Daca e de forma 3k+2 atunci p+4 e divizibil cu 3.
 Despre numerele prime pereche adica de forma p si p+2 prim se presupune ca ar fi o infinitate de perechi dar nu sa demonstrat inca .

--- Terminare citat ---
Am inteles rationamentul,dar p nu poate fi si de forma p=8k+1?Multumesc!

Electron:

--- Citat din: Udar din Octombrie 09, 2012, 10:06:24 p.m. ---Am inteles rationamentul,
--- Terminare citat ---
Daca tu zici ca l-ai inteles, ia mai spune si daca e corect sau nu. Sa te vad.

--- Citat ---dar p nu poate fi si de forma p=8k+1?
--- Terminare citat ---
Bineinteles ca poate sa fie. Si ce-i cu asta? Contrazice asta cu ceva rationamentul care ti s-a prezentat si pe care tu zici ca l-ai inteles?

--- Citat ---Multumesc!
--- Terminare citat ---
Bine ai revenit, "A.Mot"! Sper ca incarnarea asta sa aiba viata mai lunga pe acest forum.

e-

mircea_p:

--- Citat din: Udar din Octombrie 09, 2012, 08:16:54 p.m. ---
--- Citat din: mircea_p din Octombrie 09, 2012, 08:13:06 p.m. ---17,19,23

--- Terminare citat ---
23 nu este egal cu 17+4=21 si 21 nu e numar prim.

--- Terminare citat ---
Ai dreptate. Am avut impresia ca vrea n1,n2=n1+2,n3=n2+4.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă