Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Sociologie
Etologia - legatura dintre sociologie si biologie
AlexandruLazar:
Cred ca ar trebui promovata pe scara mai larga. Am vazut ca de multe ori oamenii fie subestimeaza, fie supraestimeaza factori fiziologici. As fi curios si sa stiu cum este etiologia receptata de comunitatea stiintifica si in particular de psihologi, care si asa au obiceiul de a le mai da castane colegilor lor behavioristi.
Adi:
Te invit sa scrii un articol de popularizare a etologiei. Gandeste-l ca pe o poveste si pleaca de la presupunerea ca cititorii tai nu stiu nimic. Introdu fiecare termen pas cu pas, cu analogii si exemple, astfel incat sa spui povestea acestui domeniu al etologiei. Si apoi il putem promova chiar pe siteul principal al Stiinta Azi.
c:
Voi incerca sa scriu un articol despre etologie in care sa expun povestea acestei stiinte. Multumesc Adi pentru invitatie. Imi vei da voie sa ti-l trimit mai intai pe email. Inca nu am experienta articolelor de popularizare si mi-ar fi teama sa nu exagerez cu termenii de specialitate. Poate resim sa colaboram la aceasta initiativa.
Adi:
Da, trimite-mi pe email. Scrie-l cat sa fie inteles si de bunica ta. Si eu iti voi da feedback. Asa usor usor inveti. E o experienta care e necesara intreaga viata in domeniul stiintei.
c:
Am terminat articolul privind Etologia si sper ca va fi interesant.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă