IT şi electronică > Electronică

Radio simplu de realizat ! Home made !

<< < (5/5)

corneillus:
eu îmi amintesc când eram în clasele mici am construit un radio mult mai simplu, cu o antena zdravăna, făcuta dintr-o sârma de vreo 15 -20 m , o impamantare , o galena cu impedanța mai mare, (nu știu la ce a fost utilizata dar era veche, avea 2 bobine pe un miez  și o membrana metalica), o dioda cu germaniu, cred ca efd 109 dacă îmi amintesc eu bine, bornele galenei , una la antena una la impamantare, iar dioda în paralel pe galena. nu se auzea foarte tare, iar uneori mai amesteca posturile... recepționam bineînțeles pe cel mai puternic. interesant era ca ii uimisem pe majoritatea cunoscuților mei ca "am făcut un radio care nu ii trebuie nici baterii nici băgat în priza și funcționează", și ii invitam în gradina sa le arat "minunea". ca acolo era singurul loc unde îmi puteam etala antena.

danger:
cate posturi prinde radioul???????????

montecassino:
Va propun un radio superhet cu 8 tranzistori ce receptioneaza pe UM de construit cu toate piesele necesare. Daca este cineva ce se incumeta sa-lasambleze aredatisfactia construirii unui radio portabil industrial.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă