IT şi electronică > Electronică

Radio simplu de realizat ! Home made !

(1/5) > >>

1Q-D3XT3R:
Pe net gasim tot felul scheme ...Fireste ca nu toate sunt functionale . Eu va voi prezenta o schema foarte usor de realizat , cu putine componente . Cu ajutorul circuitului veti prinde posturile cu frecventa mai joasa si anume AM . Daca aveti o antena foarte mare de 3-4 m nu mai e nevoie sa legati la inpamantarea la sol . Dioda trebuie sa fie de germaniu , sunt mai vechi, se gasesc in radiourile vechi , invelisul e din sticla .Condensatorul de din baza tranzistorului va fi de 100nF , acesta il gasiti prin radiorui,televizoare,amplficicatoare, de preferat sa fie ceramic. E de culoare galbena si scrie 104 pe el! Tranzistorul poate fi un 2N2222 sau un 2N3904 . Bobina sa fie pe ferita cu diametru de de 1,2cm ,~ 50 spire .Condensatorul variabil il gasiti in radiorui , e cel care il invartiti pt a prinde postul de radio dorit ! Rezistorul baza colector sa fie de 100 K (Maro Negru Galben Auriu) si cel dintre baterie si tranzistor sa fie de 1K (Maro Negru Rosu Auriu) .Rezistoarele le gasiti aproape in orice aparat electronic .SUCEES !

Adi:
Foarte interesant. Ma bucur ca mi-ai sugerat sa deschid si o sectiune de electronica pe forumul nostru si imediat ai si postat chestii faine.

valangjed:
Nu merge si cu o dioda pe siliciu(BA 157 de exemplu).

1Q-D3XT3R:
Nu stiu ! Eu am incercat cu dioda de germaniu ! Functioneaza foarte bine .... le gasesti in radiouri mai vechi ... de sticla sunt... Incerca sa vezi !

HarapAlb:
In principiu se poate utiliza si o dioda cu siliciu, dar in cazul de fata nu va functiona pentru ca are tensiunea de deschidere mai mare decat o dioda cu germaniu. Dupa cum se vede in schema dioda detecteaza/redreseaza direct tensiunea pe care o capteaza o antena, adica este foarte mica si nu poate deschide o dioda cu siliciu.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă