Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Teoria relativităţii, astronomie si astrofizica

Big Bang

<< < (2/20) > >>

Adi:
Jean, atat timp cat stii ca este parerea ta si ca toate faptele experimentale demonstreaza clar si fara echivoc teoria Big Bangului, este bine. Big Bang-ul nu est e o ipoteza, este verificat experimental, in felurite feluri si de cateva decenii.

daddy08:
Pe mine nu atat forma ma interezeaza ci ce anume ii da o forma. Din cate am inteles nu sa explicat exact ce anume ar determina o anumita forma a universului, dar cred ca acest raspuns ar putea expica intreg universul.

Adi:

--- Citat din: daddy08 din Martie 13, 2009, 10:07:05 p.m. ---Pe mine nu atat forma ma interezeaza ci ce anume ii da o forma. Din cate am inteles nu sa explicat exact ce anume ar determina o anumita forma a universului, dar cred ca acest raspuns ar putea expica intreg universul.

--- Terminare citat ---

Ce anume ii da forma se stie. Distributia de materie si energie din Univers determina curbura spatiu-timpului si deci forma Universului. Asta este baza relativitatii generalizate si da, explica intregul Univers in disciplina numita cosmologie.

daddy08:
Cu privure la cea spus jean: ii adevarat ca big - bangul are si anumite scapari, ca de exemplu nu poate explica de ce doua galaxi care se afla in doua zonme ale universului diametral opuse sau dezoltat la fel, din cate stiu nici acum nu sa putut expilica acest lucru. O ipoteza care ar putea sa explice acest lucru ar fi cea a variatei vitezei lumini. Daca tu respingi big bangul ar trebui sa vii si tu o teorie cu privre la nasterea universului.

Adi:

--- Citat din: daddy08 din Martie 13, 2009, 10:15:44 p.m. ---Cu privure la cea spus jean: ii adevarat ca big - bangul are si anumite scapari, ca de exemplu nu poate explica de ce doua galaxi care se afla in doua zonme ale universului diametral opuse sau dezoltat la fel, din cate stiu nici acum nu sa putut expilica acest lucru.

--- Terminare citat ---

Ai inteles gresit. Teoria Big Bangului nu prezice absolut nimic despre galaxii. In cosmologie, fiecare galaxie e privita ca un punct, tot asa cum in termodinamica fiecare molecula este privita ca un punct. Deci daca teoria Big Bangului nu prezice nimic despre galaxii, nu are cum sa se insele. Alte discipline explica proprietatile galaxiilor, anume astrofizica. Iar faptul ca doua galaxii se dezvolta la fel in colturi diferite ale Universul vine din aceea ca legile fizicii sunt la fel in toate colturile Universului. Tot asa, un atom de hidrogen este construit la fel in orice colt din Univers. Si galaxiile respecta aceleasi legi in orice colt de Univers.

--- Citat din: daddy08 din Martie 13, 2009, 10:15:44 p.m. ---O ipoteza care ar putea sa explice acest lucru ar fi cea a variatei vitezei lumini.

--- Terminare citat ---

Nu vad cum variatia vitezei luminii ar arata ca galaxiile din colturi diferite ale Universului se dezvolta la fel. Oricum, viteza luminii este o contanta Universala in modelul actual care merge foarte bine.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă