Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Avem un nou ministru al Educatiei, cum comentati?

Creat de Adi, Octombrie 07, 2008, 04:23:57 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Citat din: Stilicho din Mai 10, 2009, 08:44:09 AM
CitatMinistra educatiei propune ca profesorii sa primeasca un plus la salariu de pana la 30% in functie de activitati extra-predarea la clasa, in functie de calificativele ce le dau elevii si profesorii.

Personal, sustin complet acest demers. Este o intrare in normalitate. Sper sa si fie pus in practica. In tara, profesorii se opun. Ca intotdeauna, se opun reformei.

Adi, tu sustii ca salariul profesorilor sa depinda de calificativele date de ceilalti profesori ... si elevi ?
Tu ai habar, cat de putin, ce se intampla in scolile romanesti, in ziua de astazi ?

In principiu, desigur. Elevii sunt cei mai in masura sa evalueze daca profesorul ii face sa inteleaga sau nu. Deci elevii pot si trebuie sa aiba de spus un procent din salariul profesorilor. Adica un salariu de baza la fel pentru toti si apoi sporuri pentru cei mai buni. Nu trebuie sa aiba un cuvant de spus ceilalti profesori, ci directiunea. Da, am urmarit de cand am terminat liceul incontinuu evolutia din sistemul romanesc de invatamant preuniversitar. Din pacate, multa coruptie, profesori egoisti care cer salarii pentru ei in loc sa se sacrifice sa se dea fonduri de investitii pentru elevi. Si mai ales profesori care se opun reformei. Dar reforma va veni pana la urma ....
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Stilicho

#16
Copilul, elevul nu are discernământ, nu are un sistem de valori. Ele îi trebuiesc induse de către familie şi scoală, implicit profesor. Iar pe cineva care nu are un sistem de valori bine definit să-l pui să noteze un profesor de fizică cu o facultate şi ani de experienţă în spate, mi se pare nu numai stupid ci şi destructiv pentru învăţământul românesc care oricum e la pământ după reformele precedenţilor miniştri.

Un profesor de muzică, desen, sport sau geografie să evalueze activitatea unuia care predă fizica ? Sau invers ?

graethel

Eu sunt de acord cu ce spune Stilicho in privinta elevilor. Adica un astfel de evaluare isi are loc numai cand esti pe bancile facultatii. Un elev de clase mai mici nu are cum sa aprecieize ideea de cat te invata proful indirefent din ce tara at fi. Asta vine cu varsta, cand intelegi la ce ti-e buna scoala, de ce e mai important ce stii si nu ce nota ai. Poate unii elevi se maturizeaza mai repede, dar cu siguranta nu majoritatea.

Adi

In Canada avem evaluari de profesori la universitate, dar nu stiu daca si la licee, intr-adevar.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

AlexandruLazar

Chiar şi la facultate, după doi ani de Politehnică aş propune drept criteriu pentru ca evaluarea să fie luată în seamă, prezența la curs  ;D.

Și mie mi se pare un demers normal, pentru că sistemul actual pune pe picior de egalitate un profesor care își predă exemplar materia, e corect în evaluare şi îşi ajută elevii/studenții cu un incompetent care habar n-are ce pictează pe tablă.

Adi

Avem un nou ministru al educatiei, in persoana chiar a lui Emil Boc, primul ministru, ca ministru interimar dupa ce PSD s-a retras de la guvernare acum doua zile. Iata masurile anuntate recent de Emil Boc:

- se vor da 500 de euro copil la nastere, pentru a fi folositi doar spre educatie (masura exista si in Canada si mie mi se pare buna)
- se va organiza o Biblioteca Virtuala a Romaniei, cu cele mai bune lectii de la scoala. Iarasi mi se pare o idee buna. Dar nu s-a vorbit nimic despre realizarea concreta a infrastructurii ei IT si nici a modalitatii de a alege cele mai bune lectii. Asadar pare o vorba in vant acum.
- se vor organiza manuale noi, axate pe competente. Asta mi se pare OK, dar nu am inteles daca e vorba de un manual centralizat, national, sau tot de manuale alternative.

Voua cum vi se par noile planuri?

Articol complet la Hotnews.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Avem un nou ministru propus la educatie. De data asta un cercetator roman cu renume in strainate, care a si studiat si predat in strainate, care a fost si europarlamentar si in comisia prezidentiala pentru educatie, domnul Daniel Funeriu.

Iată ce a răspuns domnul Daniel Funeriu cititorilor Hotnews.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Actualizare, astazi la comisia parlamentara domnul Funeriu a primit vot negativ (!). Mai mult, a fost audiat trei ore jumatate, mai mult ca orice alt ministru, iar apoi a fost invitat sa paraseasca sala, motivand ca votul este secret, dar nici un alt ministru cel putin in ultimii 5 ani nu a fost tratat asa. Practic, votul a fost politic (caci el este membru PDL) si parlamentarii stiau ca e bine vazut de populatie si nu au vrut sa isi asume raspunderea a ceea ce voteaza.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6376999-update-13-40-dupa-audiere-maraton-trei-ore-jumatate-peste-50-intrebari-daniel-funeriu-primit-aviz-negativ-funeriu-astazi-nu-fost-garantat-vanghelie.htm

Asta e situatia cand vine un roman format in afara, trecut prin studentie, profesorat si cercetare acolo, sa schimbe ceva in Romania ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Gata, avem nou guvern, iar cu el un nou ministru al educatiei iarasi. Olimpic international la chimie in liceu, fugit din tara tot in liceu, cu liceul facut in Franta, apoi la o universitate prestigoasa in Franta, apoi doctoratul cu un laureat al premiului Nobel, apoi cercetator in SUA, Japonia, Germania, apoi participant la comisia prezidentiala pentru educatie, iar acum ministru al educatie. El stie cum se fac lucrurile in afara si la scoala si la cercetare. Nu stiu cat buget va avea, dar reformele ar putea sa le faca. Din primele lui declaratii:
- vrea sa scape de toceala
- vrea sa puna mai mult accent pe sport

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6756701-noul-ministru-educatiei-toceala-trebuie-termine.htm
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Ad-Astra, societatea cercetatorilor romani din strainatate, analizeaza situatia cercetarii acum cu noul ministru Funeriu.

http://www.ad-astra.ro/posts/view_post.php?post_id=1369&lang=ro
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro


graethel

Sunt extrem de curioasa cum o sa ii iasa mandatul de ministrul acestui Funeriu. Oricum eu raman la parerea mea ca felul in care arata sistemul educational intr-o tara depinde mai mult de profesori si elevi decat de cine e ministru si pana se schimba felul in care un elev percepe scoala in Romania mai are pana se schimba.

Adi

Iata comentariile presedinteluli asociatiei EDU CER, care urmareste evolutia educatiei si cercetarii in Romania. El vede trei strategii posibile din care domnul ministru Funeri va avea de ales:

1. sa nu faca nici o reforma (incercata inainte)

2. sa faca reforma usor usor (incercata inainte)

3. sa faca reforma soc, cu multe odata (inca neincercata)

El recomanda varianta a treia si eu sunt de acord cu el. Voi ce credeti?

Articolul complet aici

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

bbb

Și mie cea mai bună idee mi se pare a treia variantă. Prima trebuie exclusă din start, deoarece învățământul din România are nevoie de o reformă. A doua a fost încercată și numai lucruri bune nu pot să spun că a adus. Poate că o reformă șoc ar reuși să schimbe în bine învățământul românesc. Desigur, nu va fi ușor. Cel mai greu le va fi elevilor, dar în final va fi spre binele lor.

Adi

Asa e, Bianca. Sper sa isi expuna parerea si altii aici. Este un subiect foarte important.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro