Dl Virgil
Eu vad ca Academicus tot baga fitile, care nu inteleg ce vrea sa insemne. Vrea doar sa insemne ca a contribuit la dialog, fara sa fi postat macar o informatie de ordin dtiintific. Spune ca nu mai stie cum sa contribuie la aceasta discutie, care nu tine de preocuparile dumnealui. Ar fi foarte simplu sa il intrebe pe acel savant cercetator, ce stie despre interactiunea radiatiilor dure, cu campul gravific al astrilor. Noi avem doar experimentul Pound-Rebka, in care se constata experimental, o interactiune a radiatiei dure, cu gravitationalul terestru. Si spune ca s-ar produce o modulatie de frecventa a fotonului gama emis de nucleul de fier. Cand fotonul gama merge vertical in sus s-ar produce o micsorare a frecventei si deci a energiei fotonului, asociata cu cresterea lungimii de unda a fotonului gama. La mersul fotonului gama pe verticala in jos, s-ar produce cresterea frecventei si energiei fotonului gama, emis de atomul de fier, asociata cu micsorarea lungimii de unda a fotonului. Eu personal nu cred in modulatia de frecventa a fotonului, in campul gravific terestru. Eu cred ca fiind prins in fluxul eteric de aspiratie, al planetei, fotonul gama capata o viteza mai mare cand merge vertical in jos si o viteza mai mica, cand merge vertical in sus. Si aceasta variatie a vitezei fotonului gama este interpretata ca variatie a frecventei fotonului gama. Dar in experimentul asta, nu se spune niciodata viteza cristalului cu atomii de fier, la care prin efect doppler se compenseaza variatia de frecventa fotonului in campul gravific terestru, astfel incat sa se produca rezonanta la care este absorbit fotonul de catre cristalul receptor. Asta ar fi iar o intrebare pe care Academicus ar putea sa o puna d-lui savant cercetator. Sa ne spuna care este viteza cristalului receptor, la care se compenseaza, prin efect doppler variatia de frecventa a fotonului gama, in campul gravific terestru.